söndag, juli 30, 2017

Bland loppor, fästingar och spindlar

Och nu är alltså semestern slut. Idag är det bara en vanlig söndag och i morgon är det jobb igen. Jag känner mig inte alls redo att gå tillbaks till jobbet. Visst ska det bli kul att träffa de andra och så och kanske det till och med är lite roligt att jobba, men jag hade gärna varit ledig ett par veckor till...

Så vad har jag då hittat på den här sista veckan? Jo vi hittade en loppa på Dixie i en kväll, eller tekniskt sett på mig, men jag och Dixie låg tillsammans i soffan, så det ligger väl nära till hands att tro att den kom från henne och inte från mig. Och dagen efter hittade vi en på Dylan också. Så vi loppade av Jack eftersom vi misstänkte att det var han som kommit hem med dem. Sen dess har vi inte sett några fler loppor så vi hoppas att faran är över. Som om inte loppinvasionen på två loppor var nog, så hittade vi två gigantiska, överfyllda, fästingar på Dixie. De var så stora att jag inte kunde titta på dem. Min man fick ta dem. Fast det får han göra även när de är små... Spindlar har jag också råkat ut för. Massor. Fast ingen närkontakt, tack och lov... Det var när vi var på skaldjursfrossa. Modern satt in mot väggen, jag satt ut mot restaurangen. På väggen bakom Modern kryllade det av spindlar. Jag visste inte vart jag skulle titta...

Men jag har gjort mer än att umgås med ohyra, så vi tar det i tur och ordning.

I tisdags åkte vi på utflykt. Efter frukosten packade vi in jyckarna i bilen och styrde kosan mot Hallamölla och Skånes högsta vattenfall. Vi gick runt och jag fotade vattenfallen från alla möjliga håll, men tydligen är det inte jättelätt att fånga ett vattenfall på bild. Jyckarna tyckte det var spännande och gick nyfiket runt och tittade och luktade och ville till och med gå över en skranglig bro, som jag egentligen inte tänkt beträda. Men eftersom resten av familjen tog sig över, så gjorde jag det med. Och när vi kände oss klara med vattenfallen var vi hungriga, min man och jag.

Så vi körde bort till Kronovalls vinslott och åt vedugnsbakad pizza och drack vin. Eller, jag drack vin, min man drack lättöl. Såklart. Vi fick vänta ganska länge på våra pizzor eftersom det var fullt med folk, men det gjorde inte så mycket. Det var trevligt att sitta och umgås en stund bara vi... När pizzorna var uppätna gick vi ut och hämtade jyckarna, som suttit och väntat i bilen. Och sen gick vi en liten sväng i slottsparken innan vi åkte hem.
Kvällens middag bestod av svart pasta med räk- och avocado- och vitvinssås och till det såg vi Fear the Walking Dead och det var så jäkla tråkigt att jag är beredd att sluta se den där serien. Mitt i en pågående säsong. Det var inte en endaste zombie med i hela avsnittet och det är ju ganska meningslöst att se en serie som handlar om att vara rädd för zombies, när det inte ens är någon zombie med. Tycker jag. Men pastan var god.
I onsdags åkte vi på en helt annan slags utflykt. I onsdags åkte vi för att titta på sten till uppfarten. Min man hade en idé om vad vi skulle ha och jag hade en helt annan och två stenaffärer senare var vi inte mycket klokare. Så vi åkte hem och tillbringade eftermiddagen i trädgården. Min man grillade tjocka revben som vi hade till tacos och kvällens film var Lethal Weapon och den var ju faktiskt inte speciellt bra. Tyckte varken min man eller jag...

I torsdags började vi med att gå morgonpromenaden med jyckarna tillsammans för ungefär första gången på hela semestern. Och det var varmt och skönt, så varmt att vi kunde sitta ute och äta vår frukost när vi kom hem. Och jag blev sugen på att åka till Ikea för att köpa nya utefåtöljer så det gjorde vi. Åkte till Ikea i alla fall. Fåtöljerna var helt slut. Faktiskt helt slut i hela världen upptäckte jag när jag kom hem. Och när vi kom hem så var solen försvunnen och det regnade. Så det gjorde inte så mycket att vi inte fick tag på några fåtöljer. Förutom att det hade varit snyggt och trevligt... Vi kanske hittar några liknande till nästa sommar? Eller så återkommer de i hela världen?

Vi lyxade till lunchen med att äta ostfondue i trädgården och lite senare tog jag ett långt bad med en inpackning och en bok och sen åt vi biff och klyftisar och tittade på The Big Bang Theory hela kvällen lång.
I fredags var det också fint väder och vi gick åter igen jyckarnas morgonrunda tillsammans och sen åt vi frukost i trädgården. Min man åkte och lämnade jyckarna på hotellet och jag såsade runt där hemma och när min man kom hem igen åt vi kronärtskockor och sen var det dags att göra sig i ordning inför kvällens skaldjursfrossa.
Kvart i sex landade vi hos Modern och Rolf och installerade oss i gästrummet i källaren och sen gick vi upp och väntade på taxin som tog oss till Kåseberga.
Allt var supergott! Jag åt rökta musslor och gratinerade musslor och röka räkor och kräftor och hummer och sen gick jag ett varv till. Och efteråt var jag så mätt att jag höll på att spricka! Så min man och jag gick och sträckte på benen och när vi kom tillbaka höll de på att duka fram efterrätten som bestod av frukt och bär och chokladbollar och kladdkakor. Och genast blev jag sugen igen och plockade på mig jordgubbar och ananas och vattenmelon och naturligtvis både en bit kladdkaka och en bit chokladboll. Sen var jag ännu mättare. Halv elva hämtade taxin oss och när vi kom hem gick vi direkt och la oss och somnade ungefär meddetsamma.
På lördagen åt vi frukost hos Modern och Rolf (vi fick horn!!!) och sen åkte vi för att hämta jyckarna på hotellet. Och när vi väl kom hem var vi så jäkla trötta hela bunten att vi inte orkade göra något vettigt. Och till middag åt vi Bookmaker Toast och sen såg vi Coming to America.
Och idag åkte min man iväg med Dixie för att spåra. Dylan och jag stannade hemma. Dylan blev helt galen och satt och bölade i ungefär en timme efter de åkt. Sen somnade han. Jag har köpte födelsedagspresenter till min man och har funderat på om jag har allt under kontroll nu när jag ska börja jobba igen...

Nu firar vi av semestern med biff och klyftisar och aioli och kantareller och ett avsnitt av Ozark. Sen får vi nog gå och lägga oss...

Inga kommentarer: