måndag, juni 05, 2017

Veckan och Malmö Garden Show

Veckan som gick bestod av jobb. Precis som vanligt. På tisdagen skulle kontoret spela minigolf, men vi ställde in på grund av regn. Lunchen ställde vi däremot inte in. Den tillbringade vi med att äta hamburgare. Mycket gott! Onsdag och torsdag hade jag med Dylan på jobbet och han är ju så duktig. Han blev dock mycket störd av kontorets andra hund som ställde sig och tittade på honom. Mycket obehagligt sa Dylan och skällde som en besatt och jag gjorde mitt bästa för att lugna ner honom. Man skulle ju kunna tro att den andra hundens husse skulle ta sin hund, men så var det inte. Det är kanske bara jag som tänker på sånt...?
Han Jack White vet var man hittar solen
En kväll lyxade vi till det med Bookmaker Toast utan toast
Mmm... Gott!
Fredagen kom och med den en ledig dag för mig. Eller nästan ledig. Som vanligt jobbade jag en timme hemifrån. Men den här gången blev det faktiskt bara en timme. Eller kanske en och en halv...? Min man jobbade också hemifrån och vid elva tog han en långlunch och vi körde in till Malmö för att gå på Malmö Garden Show. Det var helt omöjligt att få tag på en parkeringsplats, så min man släppte av mig så jag fick gå in själv medan han fortsatte att leta. Totalt gick nästan en timme åt till att hitta någonstans att parkera. Och min man skulle ha möte klockan två så jag kände mig lite stressad. Men det var trevligt ändå. Vi gick runt och tittade och fotade och inspirerades och shoppade. Det blev inte så mycket shoppat. Tre pelargonsticklingar, varav en var Dr Westerlund som jag ska försöka mig på att stamma upp... Två dahlior till cigarrloungen köpte vi hos Kriminalvården och sen hittade vi en kraftig jätteverbena som har fått flytta in i blomsterlådan bredvid övre däck.
Såklart fotade jag massor medan jag gick genom parken
Lärkträd? Min nya besatthet
Som stora fuchsiablommor. Kul!
Mitt mål
Kanalen var fin
Åt båda hållen
Mina irisar blommar inte i år. Undrar varför?
Någon gång ska jag få tummarna loss och köpa såna här
Undrar vad det här var för buske?
En av visningsträdgårdarna hade en märklig installation
Älskar spökträd, men de trivs inte hos mig. Den senaste dog efter en vecka. Trots vatten och omsorg. Den förre hade jag åtminstone ett år.
Inspiration till en höstkruka?
Tänk att få plocka sina egna!
Såna har jag i blomlådan, men köpte dem sent som knöl. Undrar om de hinner blomma?
Årets sommarblomma
Undrar vad jyckarna sagt om vi lagt en hjort i rabatten?
Jag trodde faktiskt för en kort sekund att ödlan var levande...
Inspiration till nästa års plantering i blomlådan
Ännu mer inspiration...
Denna rosen var nästan grå och lite kuslig
Kaktusar i lerkrukor är himla fint, men inget för mig på grund av jag sticker mig
Mmm... Palettblad. Köpte dock inga... 
Så himla mysig visningsträdgård
Tänk att sitta och kläcka alla de där hasselnötterna...
Jordgubbsdekorationen fick mig att bli väldigt sugen på jordgubbar
Vackraste vallmon jag sett?
Så himla gulligt!
Plant truck
Purpurbönor
På väg tillbaka sprang vi snabbt inom Ica för att köpa kvällens förtugg och när vi kom hem satte min man sig i telefonmöte och jag satte mig i soffan och spelade lite Sims. För jag har börjat med det igen. Bästa avkopplingen ju! Det är evigheter sen jag spelade sist eftersom jag inte tagit mig tid, men den senaste veckan har jag faktiskt gjort det. Jag har tagit hand om Odette och Travis och deras tre småbarn; Pamela, Sue Ellen och Jock. Jag fattar inte hur de tänkte när de skaffade tre barn så tätt, de gör ju inte mycket annat än badar dem, matar dem, pottränar dem, lär dem att prata, uppfostrar dem... Jag blir ju helt matt bara jag tänker på det...

Inga kommentarer: