tisdag, juni 06, 2017

Ännu en trädgårdshelg

Helgen som gick, och faktiskt forfarande pågår, för mig i alla fall, var också, eller är fortfarande, en trädgårdshelg.

I lördags åkte min man med Dylan och spårade, precis som vanligt. Dixie och jag tillbringade dagen i trädgården, precis som vanligt. Jag hade sjukt ont i axlar och nacke, så började dagen med en treo. Ont i nacke och axlar passar ju inte så bra ihop med att spela  Sims, vilket var vad jag gjorde, men jag tog många pauser och gick och rensade och klippte och vattnade och fotograferade, så det blev i alla fall inte värre. Och när min man kom hem insåg jag att jag inte ätit lunch än, så vi satte oss i uterummet och åt lite salami och drack lite vin och pratade om söndagens trädgårdsplaner.

I söndags regnade det i stort sett hela dan. Vilket ju var tråkigt eftersom vi skulle trädgårdsarbeta, men samtidigt bra eftersom rabatterna är sjukt torra och mina rosor börjar bli ledsna. Vi började med att plantera en ros. Eller vi tänkte börja med att plantera en ros, men när min man grävde hålet där jag pekade, hittade han en gigantisk sten. Så han fick gräva upp den först och på vägen dit hittade han en massa gamla sopor som några av de förra ägarna måste ha grävt ner. Varför man nu hellre gräver ner såna saker som tvättsvampar, isolering, godispapper, i trägården än åker iväg med dem till tippen??? I alla fall, stenen kom upp och rosen kom ner och när den blommar kommer det att bli så fint när alla rosa rosor i den rabatten blommar samtidigt. Jag tillbringade större delen av dagen i uterummet med min dator och Dylan höll mig sällskap, men sen blev det för kallt så jag gick in. Dylan hängde med. Min man rensade dahliarabatten och kompletterade med fler dahlior. Och när klockan närmade sig fem tyckte jag att det var wine 'o clock, så då avslutade vi trädgårdssöndagen med lite vin och salami i uterummet.
Klematisen var väldigt fin i regnet
Tur att mamma tröttnade så vi fick ta över den
Blomsterbordet med mina nya pelargonsticklingar
Rosen från landet var jag så glad över att den började blomma förra helgen, nu är den helt översållad av blommor och ser så romantisk ut
Jättestenen min man grävde upp. Det framgår inte riktigt att den var jättestor. Men det var den.
Rabatten i regnet
Min man fällde upp grillparasollet så porken kunde pillas
Rätt stor skillnad i höjd på de här två...
Fina förnäma Dixie
Igår var det klämdag och kontoret höll stängt. Fina grejor tycker jag! Solen sken så jyckarna och jag tillbringade precis hela dagen i trädgården medan min man var på jobbet i stan. Jag hade ont i huvud, nacke och axlar och började dagen med en treo och precis innan min man kom hem kände jag hur jag fick spänningshuvudvärk och nästan mådde illa, så det blev en treo till. Men tiden däremellan kände jag mig ganska bra. Det blev inte så mycket Sims igår eftersom jag koncentrerade mig på att blogga och där gick cirka fyra timmar. Min man kom hem vid fem och vi dukade upp parmaskinka, stark salami, jordgubbar, vit rom, mousserande rosé, cigarrer och ett korsord. Och sen låtsades vi att det var fredag och åt biff och aioli och tittade på Criminal Minds tills jag somnade i soffan.
Dylan tog det lugnt i solen
En klematis blommar lång in i den stora rosen. Den syns knappt
Idag är vi lediga igen och ska fortsätta med trädgårdsprojekten, men vi får inte glömma att rensa gamla badrummet och hallen utanför. På torsdag börjar badrumsrenoveringen och lagom till semestern har jag förhoppningsvis ett badkar att sjunka ner i.

Inga kommentarer: