fredag, maj 05, 2017

TGIF!!! (61/100)

Åh, vilken lång och seg vecka detta varit! Så jäkla skönt att den är över! Och att det är helg och sen en veckas semester!

Jag har ju inte bloggat om förra helgen än. Inte för att det hände något speciellt, men jag tog för ovanligheten skull foto och det är ju ett tag sen. Tyvärr vet jag inte var jag har lagt kamerorna så det blir inga bilder bloggade idag heller...

I alla fall, på Valborg var det ganska fint väder och vi kunde vara ute en stund, numera nöjer man sig tydligen med ganska fint väder. Jag har slutat tro att det kommer att bli vår och sommar i år... Men det var tillräckligt fint för oss att sitta ute och röka cigarr.  Och för att pulla pork som vi åt som tacos till middag. Mmm... Gott!

Första maj steg min man upp vid fem och vid sex tog han med sig Dixie till Väne Ryr för att tävla i viltspår. Dylan och jag stannade hemma. Och han vägrade somna om då vid sex, så det var bara för mig att stiga upp. Och jag hade inte lust att göra något alls, så jag tillbringade dagen med att lyssna klart på Selfies och börja på Sändebudet. Lite undanplockande och dammsugande blev det också. Och ett par timmars jobb. Och så var jag och Dylan ute förstås. Och vi lekte i trädgården massor eftersom han aldrig tröttnar på att leka med bollen. Klockan åtta var min man och Dixie tillbaka med en stor andraprisrosett. Hon blev alltså tvåa av sjutton tävlande och det var ju superbra! Speciellt med tanke på att hon inte gjorde sitt bästa... Jag hade maten klar och vi firade andraplatsen med biff och klyftisar och finvin.
Han Jack White har ju bästa utsiktsplatsen. Ovanpå garagetaket där han har koll på allt som händer i kvarteret
I tisdags var jag på jobbet och hos Naprapaten och efter jobbet hämtade min man mig och alla mina jobbgrejor med nya bilen. För vi har en ny bil nu. Så himla fin! Och svart! Och skön att åka i. Om möjligt ännu skönare än den förra...

I onsdags åkte min man till Stockholm vid fem. Och jag lyckades somna om och vaknade inte förrän sju, alldeles stressad över att jag inte börjat jobba än. Men kvart över sju satt jag vid datorn och jyckarna sov fortfarande och de var två raringar hela dan och lät mig jobba ända till sex. Naturligtvis var jag ute med dem också och på eftermiddagen sken solen, så då satt jag ute och jobbade medan de busade i trädgården. Det var mest Dylan som busade, Dixie ville bara ligga i solen. Min man kom hem vid halv sju och vi åt middag och tittade på Världens Bästa Burgare.

Igår körde min man mig till jobbet, så jag var där redan halv åtta och skulle egentligen bara lägga mina grejor innan jag gick till företagsläkaren för att ta blodprov. Men städerskan hade städat bland mina papper så jag inte hittade något och när jag röjde runt för att få rätt på det, välte jag ner en tavla. Som höll. Sen välte jag ner ytterligare en tavla. Som inte höll. Naturligtvis var det min signerade Mary Gauthier affisch. Glaset gick i tusen bitar över hela golvet och ramen gick åt helvete. Så jag tillbringade en lång stund med att plocka glas och förpacka det så att ingen skulle skada sig. Sen rusade jag iväg och tog  blodprov och det gick ju faktiskt ovanligt bra. Hon hittade blod på första försöket och det hände ju aldrig.

Strax innan lunch gick jag iväg till Kicks för att hämta ett paket och köpa lösögonfransar jag inte behöver. Kartongen mina beställda varor låg i visade sig vara perfekt för det krossade glaset, så jag packade in det och tejpade och hade mig och när jag körde ner det i soppåsen skar jag upp ett sår på armen. På ramen. Och det slutade inte blöda så jag fick sätta på ett plåster och sen var jag på väg att ge upp. Men efter lunch och ett korsord, kändes det mycket bättre och jag blev sjukt effektiv hela eftermiddagen. Och klockan fem hämtade min man mig och alla mina grejor och vi åkte till Coop för att hämta ett paket från HM.

Och idag har jag jobbat hemifrån. Men jag började inte förrän åtta trots att jag vaknade halv sex. Jag låg kvar i sängen och lyssnade på Paul Simons Graceland och spelade Candy Crush och löste korsord. Och sen jobbade min man och jag sida vid sida till halv tio då vi åkte till Ikea för att köpa en AVSIKTLIG kudde. En till mig och en till Syrran. Kollektionen släpptes idag och jag var där en minut över tio och det var fullt med folk som stod och slet i prylarna. Orka liksom... Jag tog i alla fall mina två kuddar och försökte att inte gå vilse eftersom det var min första gång alldeles ensam på Ikea. Min man satt nämligen kvar i bilen och hade telefonmöte... Egentligen hade jag tänkt köpa utemöbler till cigarrloungen, men jag fick beslutsångest och det blev inga. Sen åkte vi till Lund för mammografi och sen åkte vi hem och åt laxomelett till lunch och fortsatte att jobba. Jag orkade bara jobba till tre sen var jag helt slut och gick upp och la mig och lyssnade på musik och löste korsord tills jag somnade en liten stund.

Nu är snart maten klar och ikväll tror jag det blir lite Criminal Minds för det var ett tag sen...

I morgon börjar Dylan sin viltspårskurs.

Hurra för fredag och helg!

Inga kommentarer: