måndag, januari 23, 2017

TGIF som gick över till en sugig lördag, fortsatte till en hyfsad söndag och en evil måndag...

Åh! Nu är det fredag igen! Jag sitter i soffan och dricker vin och slötittar på This Is Us, min man står i köket och steker biffen och vispar aiolin. Idag jobbade jag till tre eftersom min man jobbade hemifrån. Man kan ju inte anklaga mig för att vara den effektivaste katten på kontoret, men jag fick ändå en del gjort. Och på vägen hem köpte jag öl att överraska min man med. Och när vi kom hem satte vi oss på trappan med var sin öl och var sin liten cigarr och rökte tills det blev kallt och mörkt. Då var klockan fem.

Stycket ovan skrev jag igår. Sen var det dags att äta och se senaste avsnittet av Nashville och sen hann vi med några avsnitt Skam också innan vi kröp i säng.

Och idag är det lördag och det känns helt bortkastat. Jag har haft ont i axlarna som fan hela dan, vi vaknade för sent (inte förrän åtta), min man bakade frukostbullar medan jag lyssnade klart på bokcirkelboken vi ska cirkla med i morgon, vi var på Spille med jyckarna, på BC för att köpa ett värmeplåster till mina axlar, men kom hem med allt annat utom... Och med allt annat menar jag nytt halsband och koppel till Dylan. Och sen satte vi igång att laga Boeuf Bourgignon och när den stod och puttrade åt vi en mycket sen lunch. Och kollade Skam. Och sen skulle jag ta ett varmt härligt bad, men det var varken varmt eller härligt. Tydligen ville inte varmvattnet samarbeta, så vattnet var i det närmaste ljummet. Och jag försökte njuta, men det slutade med att jag gick upp, ännu spändare i axlarna än innan. Men nu har jag vetevärmare och heatlotion på, så lite bättre känns det. Min man står i köket och lagar potatismos till Böffen. I år har vi bestämt oss för att främst se klassiker, så ikväll blir det Beverly Hills Cop. Hoppas den är lika bra som jag kommer ihåg den.


I alla fall... Veckan som gick:

Förra fredagen jobbade jag till tolv och var effektiv som vanligt. Det kanske är det som är melodin för mig? Kortare arbetsdagar då jag får mer gjort? När jag kom hem gick jag ut en långrunda med Dylan och sen städade jag nedanvåningen, trots huvudvärk. Min man kom hem, vi lagade biff och klyftisar och såg Nashville.

I lördags gick vi ut en långrunda med jyckarna efter frukost. Tycker inte vi gör mycket annat nuförtiden... Och sen fick jag ett enormt behov av att åka till Ikea, så det gjorde vi. Där köpte vi en tavelram, bara en, trots att vi behövde tre. Det skyller jag på min man. Och sen blev det lunch på Mobilia innan vi åkte hem och ramade in en affisch. Hade vi köpt tre ramar, hade vi kunnat rama in alla tre affischerna. Bra blev det i alla fall och nu behöver jag rota bland våra andra tavlor och foto för att hitta mer vi kan ha på vår tavelvägg i sovrummet. Vi åt Biff Rydberg till middag och såg Breakfast at Tiffany's. Det var en väldigt söt liten film, det är evigheter sen jag såg den sist och kom inte ihåg något alls. Speciellt kom jag inte ihåg nidbilden av den japanska hyresvärlden. Den drog ner filmen lite, men det var som tur var en ganska liten roll...

Söndagen började på samma sätt; långrunda med jyckarna. Och sen var vi bara hemma och fixade. Försökte lägga ut en matta i sovrummet, men insåg att jag beställt fel färg och eftersom det var en par månader sen vi beställde, fick vi lägga ut den i garderoben i stället. Det blev också bra. Det ser ut som ett rum nu. Nästan. Och sen lagade min man pannbiff och vi började se Skam. Så himla bra alltså! Så himla fast vi är!

I måndags var det jobb igen och vi har nygammal matkasse, Bistrokassen. Mycket bättre än familjekassen. Tycker vi. Och så hann vi med ett par avsnitt Skam.

I tisdags hade jag semester. Vi hade ett par ärenden och grejor att fixa i hemmet, bland annat åkte vi till Nova där jag var sugen på att köpa kläder till min man, men det slutade med att jag köpte två tröjor på HM. Och min man jobbade lite och jag såg You've Got Mail. Så söt den är då! Det hade jag glömt! Och när vi åt middag såg vi Homeland. Åh, Quinn!!!

I onsdags jobbade jag hemifrån. Min man åkte till Stockholm tidigt, tidigt. Jag började inte jobba förrän halv åtta. Men det kompenserade jag med att i stället vara väldigt effektiv. Jag jobbade nästan till fem och hade bara avbrott för att gå ut med jyckarna. När jag jobbat klart för dagen tog jag en dusch och värmde lite mikromat och tittade på Sleepless In Seattle och vid nio kom min man hem och vi satte oss med var sitt glas vin och lite salami och kollade Skam tills klockan blev lite för mycket...

I torsdags hade jag Dylan och min man hade Dixie och till lunch hämtade jag sushi och jag var överraskande effektiv och jobbade till nästan halv fem och sen mötte jag min man och vi åkte hem och lagade middag och tittade på Skam.

Ja och nu gick det ett par dagar till... Och det har varit söndag och måndag också...

Igår var jag hos Katta och bokcirklade. Och för ovanlighetens skulle hade jag läst boken. Det hade Katta också, så lite bokprat blev det och vi kom fram till att vi ska försöka bättre oss. Och när vi pratat om boken så pratade vi om allt annat utom. Och Katta bjöd på asiatiska rispappersvårrullar som var väldigt goda. Och sen åt vi ost och drack vin och pratade och pratade och pratade och Elliott var också där och vi jämförde pokémon innan han gick och la sig. Och sen pratade vi lite till... Och min man kom och hämtade mig och klockan var egentligen alldeles för mycket för en söndagkväll. Och när vi kom hem sa jag hej till jyckarna och tog två alvedon och sen såg min man och jag och Jack två avsnitt Skam i sängen och somnade inte förrän klockan var närmare tolv... Och jag vaknade strax efter ett och hade så jäkla ont i axeln och i huvudet och inget sätt var skönt att ligga på. Och jag visste inte om jag hade ont i huvudet på grund av axeln eller tvärt om. Jag låg och vände och vred på mig och försökte somna om och då råkade jag väcka Jack som väckte min man. Jack åkte ut och jag drack ett glas vatten och somnade äntligen om.

Och i morse vaknade jag och hade fortfarande ont i huvudet och axeln och bara tanken på att jobba gjorde det hela ännu värre. Så jag stannade hemma. Och min man fick åka och handla frukost till mig innan han tog med sig Dixie till jobbet. Dylan och jag har tillbringat dagen i soffan. Eller jag har tillbringat dagen i soffan, han har legat i köket och i soffan och i fåtöljen och köket igen och soffan igen och fåtöljen igen. Ett tag fick han för sig att han skulle sitta ovanpå mig när jag låg i soffan. Ingen bra idé tyckte jag. Det tyckte han. Jag har sett tre filmer och sovit middag i två timmar. Chef var nog den bästa, de lagade mat och jag blev hungrig.

Så denna veckan kan väl sammanfattas såhär: Skam, klassiska filmer, korsord, värk och promenader med jyckarna. Precis som vanligt.

Inga kommentarer: