fredag, december 30, 2016

Årets sista TGIF!!!

Tänk att det är årets sista TGIF!? Tänk att i övermorgon är det 2017?! Och tänk att jullovet är slut?! Och jag har inte gjort ett skit. Eller jo det har jag ju, men mest har jag tagit det lugnt och sett en himla massa filmer. Mest julfilmer trots att julen är över. Men jag hann inte med så många innan så då fick det bli efter. Jag har även lunchat, shoppat, träffat folk och varit ute med jyckarna...

Men innan allt det där var det ju faktiskt julafton och på julafton började vi med att byta var sin julklapp innan vi åt frukost och satte igång med det sista julstöket. Dvs duka, diska, dammsuga. Och naturligtvis göra oss vackra. Och klockan två kom Modern och Rolf och vi började vårt firande med att dricka champagne och äta Brillat Savarin. Och sen dukade vi fram maten och jag tog nästan inga foto på hela kvällen. Vet inte vad det är med mig och mitt fotograferande nuförtiden...? Men vi åt och pratade och spelade Uno och bytte julklappar och åt lite till och vid nio åkte Modern och Rolf hem och min man och jag satte oss i soffan med jyckarna och drack lite vin och tittade på Midnattssol.
Juldukat i rött och grått
Ägg måste man ju ha till jul!
Och öl och snaps och vatten
Vårt lilla buffébord med skinka och sylta och paté och leverpastej och lax och diverse tillhörande såser
Ost och salami hör också julen till...
Jag hängde upp en mistel men blev inte pussad på för det...
Ris a la Malta med saftsås i ett glas
Och på juldagen gjorde vi precis det vi brukar göra på juldagen. Vi åt julfrukost, gick ut med jyckarna, tittade på Midnattssol, åt jullunch, hade fria aktiviteter, vilket innebar att jag sov middag medan min man gjorde något annat. Sen åt vi pasta med oxfilé och såg Ghostbusters. Den nya.

Annandagen tillbringade vi ungefär på samma sätt. Fast vi hann köra och handla också. Och se klart Midnattssol. Och min man kopplade in vårt Wii och vi spelade Super Mario tills tummarna värkte. Och sen åt vi biff och klyftisar och såg Gåsmamman.

I tisdags var jag alldeles ledig och min man jobbade hemifrån och lät mig ha sovmorgon. Och när jag vaknat och ätit frukost och gjort mig i ordning åkte jag ner på stan för att sushiluncha med Katta som jag inte sett på evigheter. Och vi åt och pratade och pratade och sen gick jag en sväng på stan för att jag var sugen på att shoppa, men hittade typ ingenting. Så jag åkte hem. Och vi åt Wallenbergare till middag och vi såg Gåsmamman och jag han klämma in Four Christmases någonstans där emellan.

I onsdags jobbade min man hemifrån igen och jag tog ut jyckarna på deras morgonrundor. Och sen skulle jag packa in Systerbarnens julklappar, men jag såg en film och en halv och höll på att glömma. Och sen messade Katta att hon och Elliott var på väg och jag fick bråttom upp för att göra mig vacker. Katta och Elliott satt nämligen hundvakt till Dixie och Dylan medan min man och jag var på middag hos Modern. Och Katta och Elliott kom, min man och jag sprang fram och tillbaka och försökte bli klara utan att glömma något. Och när vi var klara tog vi bussen till Centralen och insåg att vi inte ätit något sen frukost och bara tanken på att åka tåg en timme på tom mage, fick mig att bli åksjuk. Så vi köpte var sin bulle och en cappe och köpte en bukett tulpaner till Modern och hoppade sen på tåget till Ystad.

Hos Modern och Rolf var även Syrran och Barnen och Kusin Rolf med Fru. Och Modern dukade fram en liten buffé med lax och skinka och rostbiff och paj och jag åt och åt och åt. Och Barnen fick julklappar och jag var dålig med kameran hela kvällen. Precis som vanligt. Min man pysslade med Lilian, som underhöll oss med sånger och sen blev klockan nio och vi rusade till tåget.
Modern dukar upp buffén
Och hade dukat fint
Buketten hon fick
Mmm... Mat!
Den här tarten med fetaoströra och karamelliserad lök var väldigt fin
Alla ville ta mat
Lilian pysslade
Min man kavlade upp skjortärmarna och hjälpte till
Katta och Elliott hade åkt när vi kom och jyckarna blev glada när vi kom hem. Min man och jag gick en kort runda med dem och sen satte vi oss alla i soffan och åt var sin macka. Inte jyckarna förstås...

Och gårdagen började ungefär på samma sätt som de andra dagarna. Min man jobbade hemifrån och jag gick ut med jyckarna. När jag kom hem fastnade jag framför ännu en film och efter en stund kände jag mig lite hungrig och tittade på klockan. Kvart i tolv. Jag hade bestämt med Syrran klockan ett på Emporia och fick minst sagt lite bråttom. Bussen gick tjugo över tolv, så det blev en raggardusch och lite påbättring av sminket jag inte orkat ta bort kvällen innan. Lite parfym och en himla massa olja i håret så var jag nästan respektabel. Sunkig, visst, men som sagt, ändå nästan respektabel...

Vi möttes och enades om att vi var jättehungriga så vi tog var sin pizza och ett glas vin på Vapiano och sen kände vi oss redo. Jag köpte en mascara och ett läppstift, rött såklart, och sen gick vi runt och svettades bland alla andra som var där tills vi inte orkade och tog tåget till Triangeln och trängdes med alla andra där. Vi fortsatte ner mot stan och gick upp om kontoret för att låna toaletten och jag träffade Katta för tredje gången den här veckan. Det är oftare än när jag inte har semester...

Och sen fortsatte Syrran och jag vårt shoppingtåg genom stan. Utan att shoppa något. Bara fika. Men jag kollade på en himla massa koftor och insåg att jag inte behöver fler svarta, däremot hade en grå inte suttit fel... Men Modern har lovat att sticka mig en kofta och det lutar åt att den får bli grå... Och sen gick vi till Centralen där Syrran tog tåget till Modern och jag insåg att min buss inte skulle gå förrän efter en halvtimme eftersom klockan var sex... Så min man kom och hämtade mig. Och när vi kom hem åt vi biff och klyrror och tittade på Homeland tills jag somnade i soffan.

Och idag är det fredag och min man har jobbat på jobbet och jag har varit hemma hela dan. Jag hade tänkt blogga och planera nyår och gå ut med jyckarna och duscha och göra mig vacker tills min man kom hem. Det gick sådär... Bloggen är inte klar och klockan är halv sju, jyckarna har varit ute, men de betedde sig som idioter och vi blev ovänner. Duschat har jag gjort, men inte blev jag vacker för det. En film och en halv har jag hunnit se och ser ännu en nu medan jag bloggar och min man står i köket och panerar ost.

Inga kommentarer: