måndag, november 07, 2016

Helg och huvudvärk och is

Jag jobbade inte idag. Jag vaknade med huvudvärk i morse. Igen. Inte som innan, men bara tanken på att jobba ännu en dag med huvudvärk gjorde mig alldeles matt och trött och jag bestämde mig för att stanna hemma. Jag har ju ändå jobbat i två veckor med huvudvärk, så det kändes okej. Det var bara Dylan och jag som var hemma. Och Jack såklart. Min man tog med sig Dixie till jobbet så att jag skulle få vila. Och jag vilade. Och tog alvedon och ibumetin och efter lunchen gick jag ut med Dylan. En riktig runda och han börjar ju faktiskt bli en stor hund nu. Stor och duktig, fast idag drog han som en galning.
Basilikan blommar i köksfönstret
Dylan var lite trött idag
Jag rensade runt bokhyllan
Jag hittade is i trädgården!
Dylan plockade ett fikon
Dylan spanade efter kaniner
När vi kom hem satte jag mig i soffan för att titta på Castle och då kom Dylan och kröp upp i mitt knä och gosade lite, sen klev han över mig och la sig bredvid mig i soffan. Det kändes som om han tackade för en fin runda. 
Sötaste!
Oemotståndlig!
Väldigt misstänksam efter jag försökt klippa hans klor...
Vi har ätit fläsk och nudlar och det var nog lite för sött för mig... Gott, men sött. Min man är ute med jyckarna, jag ska snart gå och lägga mig med ett korsord. Några korsord har jag inte hunnit med idag. Det har mest blivit Castle och en tupplur... En ganska lång tupplur..
Han bara utstrålar snällhet!
I lördags vaknade jag utan huvudvärk. Och vi åt gröt till frukost och gick ut med jyckarna och sen åkte vi till Emporia för att byta simkort till min man och jag köpte mig en poncho att ha över axlarna på jobbet så jag ska slippa få ondare än nödvändigt. Och så fort vi landat på Emporia fick jag galet ont i huvudet och mådde nästan illa, så jag fick uppsöka ett apotek och köpa alvedon och ibumetin och en flaska vatten. Och sen kändes det lite, lite bättre. I alla fall så att vi kunde åka till Ikea och köpa oss en matta. Mattan var tre gånger fyra meter stor och när vi kom hem tömde vi matrummet (typ) och la ut mattan bara för att inse att den var för stor. Så vi knycklade ihop mattan igen, bar in möblerna, bar in möbler från vardagsrummet till matrummet, knycklade ihop mattan från vardagsrummet och la ut den i matrummet och den passade perfekt! Och sen la vi ut den nya mattan i vardagsrummet och bar tillbaks möbler och sen var vi helt slut och drack lite vin och åt lite salami. Och jag låg på foamrullen och tog en riktigt varm dusch och sen var jag redo att laga middag. Det blev Schweizisk kalvgryta med rösti. Riktigt gott!
Grötfrukosten var inte bara god, den var även fin. Men vi behöver nya matchande grötskålar...
Jack byggde  bo i nya mattan
Mattan som inte fick plats i matrummet
Men i vardagsrummet blev det bra
Igår vaknade jag med huvudvärk och irritation över att jag glömt sätta en deg till frukostbullarna dagen innan. Så min man fick åka och handla. Och efter frukost och en treo och gick vi ut en långrunda med jyckarna på Spille. Min man tillbringade dagen i trädgården och jag tillbringade den i soffan. Med att dammsuga... Min man grävde upp dahlior och grävde ner tulpanlökar, Jack grävde upp tulpanlökarna igen. Framåt eftermiddagen la jag mig i badet med en bok och stannade där i två timmar och fick läst en hel den. Så härligt det kändes. Och när jag kom upp var middagen nästan klar. 
Poserande jyckar, inte som jag ville ha dem, men fina ändå
Det blev en liten bukett av de dahlior som fortfarande blommade
Dylan

Inga kommentarer: