torsdag, november 03, 2016

En jävla skittorsdag helt enkelt

Jag sov skitdåligt inatt igen. Såklart. Dylan trängdes så jag fick ont i ryggen, kudden låg fel så jag fick ont i huvudet och sen bara vaknade jag ändå. Och kunde inte somna om. Och jag stoppade om Dixie så hon inte skulle frysa och jag mös med Dylan när han ville det. Så det var ju inte en helt hopplös natt. Bara sömnmässigt...

När vi skulle gå och lägga oss gick Dixie upp som vanligt. Dylan vägrade låta mig lyfta ur honom ur fåtöljen, så jag gick upp med mina grejor och gick ner för att hämta honom. Då hade han gått ut i köket och ville inte komma med mig, men jag tog honom i halsbandet, så han gav upp. Och när vi var i vardagsrummet lyfte jag ut honom i hallen och han gick försiktigt fram till trappan, la sin tass på första trappsteget och jag hejade ivrigt på. Och han tog mod till sig och gick hukande hela vägen upp. För första gången! Jag blir ju alldeles tårögd när jag tänker på hur duktig han var! Och sen fick han lite Jackmys innan vi släckte för natten.

I alla fall, jag vaknade i morse och hade så jävla ont i huvudet att jag höll på att börja böla. Helst av allt ville jag ta en treo/cola/latte och krypa ner i sängen igen. Men eftersom jag inte hade tid med det steg jag upp. Och funderade på hur jag skulle göra med Dylan, om han skulle vilja gå ner för trappan själv. Och det ville han. Han låg på sängen och darrade, förmodligen när han tänkte på det läskiga som låg framför honom, och sen tog han mod till sig och smög ner från sängen och ner för trappan. Den lille duktige killen! Och jag matade djuren och jag gick ut med jyckarna och jag gjorde mig i ordning och jag gick till bussen. Och när jag var nästan ända framme såg jag hur bussen närmade sig och jag tog ett par språngsteg, men insåg att jag hade för ont i huvudet och sket i om jag missade bussen. Och bussen kom och bussen körde. Men... När den närmade sig mig stannade han faktiskt och släppte på mig. Så himla snällt!

Och jag gick till Gateau på Triangeln och köpte mig en frukostbulle och två lunchbullar och gick sen till EH för en morgonlatte, men där var det världens krångel med felköp och återbetalningar och fan vet allt, så jag gick till jobbet och gjorde mig en latte där i stället. Men ingen treo.

Dan började med krångliga frågor från 2005, som jag faktiskt lyckades svara på huvudvärken till trots. Och sen jobbade jag oväntat hårt och fick gjort en del och var till och med ute med soporna och sen tog jag bussen hem vid ett. Vilket skulle visa sig vara lite för sent... Dylan är tydligen inte redo att vara ensam så många timmar... Och jag kände det på mig, men jag var stressad över allt jag behövde hinna med och jag hade tänkt hinna ta en halvdag i veckan eftersom halvdagen i morgon inte blir mer halvdag än någon annan fredag...
Det kom ett bud med cirka 8 kilo godis till kontoret
Men jag kom hem, öppnade dörren och möttes av ett kök som såg ut som "kom och hjälp mig att dö" ungefär... Jag såg scenen framför mig: Dylan blev hungrig klockan tolv eftersom han fortfarande går på sommartid. Han började bråka med Dixie som inte hade lust. Då gav han sig på biabädden i stället och efter en stund var han så uppe i varv att han kissade på golvet". 

Så jag la av mig mina väskor och ytterkläder och gjorde mig redo att torka golv. Men vi hade inget hushållspapper. Så jag gick för att ta toapapper. Vi hade inget toapper heller. Så jag tog två gamla kökshanddukar som passerat bäst före datum för  länge sen. Och sen fick jyckarna mat och jag insåg att jag glömt mina lunchbullar på jobbet så jag bröt ihop och rostade skogaholmskakor och ringde till min man och sen började jag jobba.

Och min man skulle komma med tåget kvart i fem idag. Men på grund av signalfel i Stockholm, blev hans tåg en och en halv timme försenat. Och när han närmade sig Lund för snart en timme sen gick det jävla tåghelvetet sönder och är fortfarande sönder, så nu vet vi inte när han kommer hem. Så mycket för vår mysiga middag vi tänkte ha ikväll...

Jyckarna har fått mat igen, Dixie är missnöjd över att hon är i köket, Dylan tuggar ben. Jag är hungrig och sur.

Inga kommentarer: