fredag, september 23, 2016

TGIF!!!

Åh, så skönt att det är fredag! Och oj, så länge sen jag skrev en TGIF! Får ta och bli bättre på det där!

Fredag idag, vi ska se Orup ikväll och det ska bli sjukt kul! Snart 30 år sen jag såg honom sist och hur gammal är jag egentligen???

Veckan har gått i förkylningens tecken. Jag är inte helt frisk än, snyter och harklar mig mest hela tiden, men inatt är nog första natten på länge som jag inte gjorde det. Inte hela natten i alla fall...

I tisdags lämnade vi in Jack på djursjukhuset för kastrering och operation av navelbråck och nu går han med tratt. I tisdags ville han inte gå med tratt. Då gjorde han allt för att få av sig tratten och gjorde oss vansinniga på kuppen. När jag kom hem från jobbet skulle vi åka till Blomsterlandet och fick ta med även Jack i bilen. Så att han och tratten inte skulle hitta på något dumt när vi inte var hemma.

I onsdags hade han vant sig vid tratten och körde på som vanligt. Han försökte till och med hoppa över grinden till köket med tratt. Det gick nästan...

Jack och hans tratt sover hos mig och min man nu och det funkar riktigt bra. Han attackerar inte våra fötter hela natten. Han sover fint bredvid en av oss hela natten.

Natten till igår vaknade vi av ett brak och sen kom ett brak till och jag trodde det var min telefon som trillade ner, men det var min pad som trillade från hyllan ovanför sängen ner på golvet och min man trodde Jack var den skyldige, men han sov sött vid mina knän. Så hur den där padden trillade ner förstår vi inte?

Min man steg upp fyra igår för att flyga till Stockholm och Jack och jag sov vidare till fem då min man sa hejdå. Då ville Jack kela. Med tratten i mitt huvud. Det ville inte jag. Jag ville sova en timme till. Till slut gav han upp och vi sov ända till halv sju. Och jag jobbade hemifrån. Och vaknade ovanligt pigg, trots alla nattliga uppvaknanden. Så jag tog ut Dylan i trädgården och fick feeling och planterade ett höstarrangemang som jag satte på framsidan.

Jag jobbade, gick ut med Dixie, jyckarna slogs som galningar, Dylan kissade på köksgolvet, Dixie sov hos mig i soffan, Dylan gnagade ben i korgen, Dylan och jag var ute och lekte och tränade på att stå och jag hade tänkt att jobba halvdag för att sedan duscha och göra mig i ordning, cykla till Coop och handla och sen städa lite innan min man dök upp. Tyvärr blev det inte så, utan jag jobbade till halv sex då min man kom hem, han handlade på vägen, jag var svettig och oduschad och hemmet var kaos. Så vi satte oss i trädgården med var sitt glas vin och en cigarrill och sen gick vi in och jag lagade gnocchi och vi tittade på TV tills jag somnade i soffan.

Och i morse fick jag för mig att jag skulle promenera till jobbet från Centralen, något jag inte gjort sen jag blev förkyld. Jag var inte riktigt redo kan man säga. Jag blev helt slut. Och nu har jag ont i huvudet. Men snart är det lunch och sushi och kanske går jag en sväng på Triangeln också?

Äntligen fredag! Och lön!

Inga kommentarer: