onsdag, september 28, 2016

På grund av omständigheter

Idag är det fan ingen bra dag att jobba hemifrån. Och det är inte på grund av mig, utan på grund av omständigheter.

Omständighet ett: Vi hade ingen frukost hemma eftersom någon (nämner inga namn här, men det var min man) inte handlat. Frukosten är dagens viktigaste mål och jag blev arg.

Omständighet två: Två störiga hundar som inte kunde gå en normal morgonrunda.

Omständighet tre: En störig katt som försöker välta ner allt i fönsterkarmarna, äta upp min monstera och är sugen på att sabba mina fröplantor.

Omständighet fyra: Dylan. Han har gjort om köksgolvet till en soptipp. Jag har gett upp.

Omständighet fem: Män som borrar hål i gatan.

Annars då...? Jodå, jag har tagit långlunch för att titta på en tv-serie (som inte var så engagerande) och jag har fått undan en del. Trodde jag skulle behöva jobba länge, men vid en närmare titt, så behöver jag nog inte det. Skönt! Det gör alla störande omständigheter mindre stressande...
Dylan är ganska nöjd med vad han åstadkommit

När man jobbar hemma måste man ta paus för att spela boll med Dylan
Jag hängde upp en boll i trädet och Dylan försökte få ner den
Igår hade jag Dylan med mig på jobbet och han är riktigt bra på det där nu. Han vågar gå in i trapphuset och han vågar ta hissen och när vi är framme står han och viftar på svansen medan jag låser upp. Och igår var vi först på kontoret, så jag lät honom springa en sväng i korridorerna innan vi började. Det uppskattades.
Trött Dylan efter en dag på kontoret

Och efter jobbet satte min man och jag oss med var sitt glas vin och ett korsord i trädgården. Det gäller ju att ta vara på de fina kvällarna så länge det går...
Fina kolasåsnosen
I måndags jobbade min man hemma och Katta och jag åt sushi till lunch. Efter jobbet köpte jag en piedestal och en kruka och placerade monsteran, som kommit in från grönbetet i den och blev mycket nöjd. Nu är jag taggad på att få i ordning i matrum och vardagsrum innan födelsedagsfirandet om drygt en vecka. Ikväll blir det Ikea.
Ganska nöjd över att ha tagit husses grillpinne

Vi har förresten matkasse nu. Inspirationskassen från Ica. Inte så inspirerande tycker vi. Förra gången vi hade en inspirationskasse från gudvetvart, kände vi samma. Inspiration, inte så inspirerande tydligen. Vad jag egentligen hade velat ha är en husmanskasse. En kasse med köttbullar och kålpudding... Mmm...
Kotlett med sötpotatispuré. Gott, men inte inspirerande
Kycklingbröst med gorgonzola och päron. Och brunsås, för såsen som hörde till blev klister så min man kastade och gjorde egen. 

Inga kommentarer: