fredag, maj 20, 2016

TGIF!!! (81/100)

Idag har jag varit ledig. Alldeles, alldeles ledig. Och gjort absolut ingenting alls. Först kändes det som om jag slösade bort dan, men sen kändes det mer som återhämtning.

Jag vaknade redan klockan sex, men steg inte upp förrän nästan nio. När min man stigit upp för att jobba, låg jag kvar och spelade spelet och lyssnade på regnet och njöt av att inte behöva stiga upp. Och efter frukost och mer spel tog jag med Dixie ut på en rejäl runda och när vi kom hem gick vi en sväng i trädgården och tittade på allt som vuxit under veckan. Mest jag. Dixie skrotade bara runt.
Klimatisen vid garaget blommar!
Och knoppas
Vår maskrosodling
En av mina finaste nävor
Man ser snart inte trädet för rosen
Rhododendron
Nävorna i woodlandet blommar!
Sockblommorna trivs!
Min man tog lunch och vi åkte till Coop för att helghandla och började med att äta lunch. Och igår hittade jag en fotokurs jag ville gå. En kurs som kostade 4300:- och är i Stockholm. Så den gick bort. Mest för att jag är en mes. I stället köpte jag en tidning om fotografi som jag hoppas inspirerar mig.

När vi kom hem fortsatte min man att jobba och jag fortsatte att spela spel. Och lyssna på musik. Massor med musik. Och plötsligt var klockan halv fem och min man slutade jobba och vi tog var sitt glas vin och gick ut i trädgården och tittade på allt som växer och sen vattnade vi tretton av våra rosor innan vi satte oss ner och drack lite mer vin.
Ros från landet
Min motvilliga modell...
... som ställde upp till sist... 
Till middag grillade vi ryggbiff och vi har sett Grey's och nu ser vi CSI (och Cordelia är med!!!) och sen kanske det blir mer CSI.
Ryggbiff på grillning
Igår fastade vi och det gick faktiskt riktigt bra. Tills jag blev sugen på hasselnöstssalami och gick till Möllans Ost och förköpte mig och solen sken och min man köpte vin och vi dukade upp en festmåltid på övre däck. Men gott var det och väl värt att bryta fastan för. Och sen rökte vi cigarr och satt ute tills klockan blev halv nio. Och strax efter nio gick vi upp och la oss och spelade spel tills jag somnade.
Brödet! 
Ostarna!
Den vita osten, tror den hette Elsa, rann ner för kanten bara någon minut senare... 
Hasselnötssalamin alltså! Ren kärlek!
Torsdagscigarren var rejäl!

Och i morgon är det helg och vi ska åka till Löddeköpinge Plantskola och kanske hinner vi med ett besök hos Flora Linnea?

Inga kommentarer: