måndag, februari 15, 2016

Alla Hjärtans Dag

Igår vaknade jag halv fem och var pigg. Och det var så konstigt (och skönt såklart) att vakna så tidigt och inte behöva stressa över att det snart var dags att stiga upp. Och inte mådde jag dåligt heller. Varken inbillat, eller huvudvärk eller ont i magen... Jag försökte halvhjärtat få liv i min man så vi kunde börja vårt Alla Hjärtans Dags-firande, men han bara sov vidare... Halv åtta vaknade han däremot och då bytte vi våra presenter. Jag fick en underbar BH från Marlies Dekkers och han fick cigarrer. Min man gick ner och lagade frukost, jag tittade på Mad Men och när jag kom ner fick jag en jättefin bukett med bland annat rosor som såg ut som vore de av tyg. 
Vi åt gröt, jag drack treo, vi segade, vi gjorde oss i ordning och åkte till Grand i Lund för att bruncha och på borden stod världens finaste sockerskål i form av en svan och jag vill ha! Brunchbuffén var fantastisk, med olika sorters bröd, lax, skinka, leverpastej, räksallad, sill, ostar och juice och sen var jag mätt. Men tvingade ändå ner bacon och äggröra och pannkakor och en macaron... Och till detta drack jag ett glas champagne. Och kaffe såklart. När vi var alldeles, väldigt, jättemätta åkte vi hem och la oss på soffan och orkade inte röra oss alls på länge, länge.  Och det var så fint på Grand! Jag har inte varit där på jättelänge och egentligen borde vi åka dit ibland. Det är ju ändå ganska nära... 
Till middag åt vi krabba och hummer och drack champagne och sen åt vi ostar, trots att vi inte trodde att vi orkade. Och så såg vi förstås bästa Alla Hjärtans Dag-filmen Can't Buy Me Love och klockan tio rullade vi i säng. Alleles jättemätta och trötta och nöjda med dagen. 
I natt sov jag jättedåligt. Det kändes faktiskt som om jag inte sov alls. Det var varmt och det kliade och jag hade ont i huvudet och jag hade ont i magen och när klockan ringde kände jag mig allt annat än frisk nog att gå till jobbet. Så jag stannade hemma och har tillbringat större delen av dagen i sängen och jag har sett två filmer och jag har slumrat och druckit treo och nu väntar jag på att maten ska bli klar.

Inga kommentarer: