söndag, oktober 25, 2015

Födelsedagsfirandet och förberedelserna

Jisses vad jag är trött idag! Hela veckan har varit fullproppad med jobb och städning och röjning och organisering och Ikea och vi är fortfarande långt ifrån klara. Det känns som om för varje hörn vi får rätt på hittar vi fyra nya. Och jag har kastat så mycket grejor! Varje eftermiddag efter jobbet har jag kastat och kastat och kastat och morgon efter har jag kastat lite till. Och ändå är sovrummet fortfarande fullt av grejor...
Jag blir så glad när jag kommer in på toaletten och ser världens vackraste tapet. Och en växt!
I torsdags hade jag bestämt mig för att sluta klockan två för att gå hem och städa och damma och plocka undan och fixa, men jag hade massor att göra på jobbet och var förvirrad och oorganiserad så jag kom inte iväg förrän kvart i fyra. Men när jag kom hem fick jag en del gjort och när min man kom hem lagade jag löksoppa som blev väldigt, väldigt god.

Och sen blev det fredag och min man och jag körde vår nya fredagsritual; jag hoppar av med honom på Centralen och vi köper en bulle på Gateau och en latte på Espresso House. Och sen tar jag tåget till jobbet. På jobbet lyssnade vi på Adeles nya singel mest hela dan och klockan ett gick jag hem. En timme senare var min man också hemma och vi packade in jyckarna i bilen och åkte till Ikea och köpte ljus och soffbord och sen åkte vi till Emporia och deras Ica där de hade ostfestival så vi smakade på alla möjliga ostar och plockade på oss både det ena och det andra. Och när vi kom hem smakade vi ostarna medan jag lagade kvällens biff och klyftisar och aioli och min man dammsög och byggde soffbord. Och medan vi åt satt vi och lyssnade på musik. Massor med musik. Och avslutade kvällen med ett avsnitt Grey's.
Aiolihjälpredorna
Dixie var extremt trött i fredags. Förmodligen Ikea som körde slut på henne... 
Igår steg vi upp och var grymt effektiva. Jag bakade en citron- och vallmokaka och det gick på ungefär halva tiden mot förra gången eftersom jag tog fram smöret i tid och hade visphjälp av hushållsassistenten. Sen skalade vi jordärtskockor och potatis och förberedde förrätt och huvudrätt och duschade och gjorde oss i ordning och klockan fyra kom Modern och Rolf och Svärmor. Vi började med att dricka champagne och äta västerbottensostsnurror som ingen verkade gilla mer än Dixie... Sen blev det förrätt som bestod av kronärtskockssoppa med pancetta (skockor från egen odling). Faktiskt mycket god soppa och perfekt med pancetta till! Till huvudrätt blev det älgstek med kantarellsås och potatisstomp. Potatisstompen oroade min man sig lite för, eftersom det mest såg ut som saggig, sönderkokt potatis, men när jag sa att det var potatisstomp nickade alla igenkännande och sa att de ätit det på någon fancy restaurang... Och sen svängde min man ihop friterad camembert med hjortronsylt. Vi åt och drack och pratade och hade en riktigt trevlig kväll och min Moder önskade låtar och som vanligt konstaterade de att musiken uppfanns på 60-talet och tog Elvis och Bill Haley som exempel och vi förklarade att de var aktiva reda på 50-talet... Modern beundrade även mina armband och önskar sig ett i julklapp... Och när kaffet var uppdrucket och kakan uppäten åkte gamlingarna hem och det var en skön kväll så min man och jag satte oss på trappan med var sin liten cigarr och pratade och lyssnade på musik till jag hade alldeles för ont i huvudet och tog två nattpanodil och somnade direkt.
Citron- och vallmokakan som jag råkade köra ner en tumme i när jag höll på att tappa den... 
Vardagsrummet städat och klart och redo för champagnen
Champagne!
Potatisstomp
I morse vaknade min man vid sju och jag kunde inte förstå varför tills jag insåg att det var vintertiden som kickat in och klockan egentligen var åtta. Och jag var så trött så trött och har varit så trött hela dan. Vet inte om det är sviterna av nattpanodilen eller om det är de senaste veckornas stress...? I alla fall har jag inte gjort mycket idag. Jag har lyssnat klart på min bok (De underkända) och jag har spelat spel och kollat Beverly Hills. Jag var sugen på att göra ett armband, men hittade inga roliga pärlor i mina gömmor... Min man har varit desto effektivare och tillbringat dagen i trädgården. Och nu är han snäll och lagar Biff Rydberg och när vi har ätit vill jag gå och lägga mig. Fast först vill jag se iZombie... Eller Scandal...
Modern hade med sig en alldeles grön bukett
Och Svärmor alldeles lockiga rosor
Själv hade jag plockat in de sista dahliorna och lagt dem i en vas

Inga kommentarer: