torsdag, oktober 08, 2015

Dan före dan

I morgon fyller jag år och för ovanlighetens skull känner jag inte samma längtan och förväntan som jag brukar. Jag har knappt haft tid att tänka på min födelsedag och firandet har hamnat lite i skymundan och ställts in och flyttats och inte förrän i slutet av oktober firar jag första gången och andra gången i slutet av november. Vilket inte känns helt okej för jag fyller faktiskt år på hösten och inte på vintern...

Min man har döpt oktober till Crazy October och jag håller med honom, det är alldeles för mycket aktiviteter för att jag ska trivas. Speciellt eftersom inte allt handlar om min födelsedag... Men efter Crazy October kommer Lazy November och då ser jag fram emot långa frukostar, långa promenader med Dixie och tända ljus och jazz och rödvin och att läsa fysiska böcker...

I fredags slutade jag tidigt. Och tog en sväng inom Triangeln och köpte var sin cigarr och sen fyndade jag lädersnöre och pärlor hos Søstrene Grene innan jag tog bussen hem och plockade undan och började på ett armband och rastade Dixie och när min man kom hem satte vi oss i trädgården med lite förtugg och fint vin och cigarrerna. Och sen satt vi där i över två timmar och umgicks och hade det bra och det var fint väder och solen sken och vi slapp frysa. Och när cigarrerna var upprökta gick vi in och lagade biff och klyftisar och aioli och kantareller och champinjoner och sen såg vi Greys.
Cigarr och förtugg
I lördags vaknade vi tidigt och skulle egentligen åka in till stan och äta frukost med jyckarna, men jag blev stressad över allt som skulle hinnas med så vi åt frukost hemma och sen skickade jag iväg mannen till stranden med Dixie, medan jag stannade hemma och gjorde klart mitt armband och målade naglarna. Och när min man kom hem gjorde vi oss vackra och halv tre gick vi till stationen för att ta tåget till Ystad. Vi satt längst fram i den tysta avdelningen och läste hela vägen. Tyst avdelning, vilken grej alltså!

Vi kom fram till Modern och Syrran och Svågern och barnen och Moderns kusin med fru var där. Jag hade min röda (tydligen fortfarande rödvinsfläckig sen sommarens rödvinsolycka hos Katta) klänning och lösögonfransar och bara ben och vi drack champagne och åt rödlökspannacotta och hjortstek och pärontarte med glass och klockan elva tog vi tåget (tyst avdelning även denna gång) hem till jyckarna.
Fin bukett hos Modern
Min man luktade på vinet
Rödlökspannacotta med löjrom
Hjortstek och rotfrukter och potatis och sås
Lilian var där
Och Bruno var där
Efterrätt!
Mat och prat och dryck
I söndags vaknade jag och var trött. Så jäkla trött. Min man åkte till Örkelljunga med Dixie för hennes BPH, jag stannade hemma och motade bort tröttheten med att göra armband på armband på armband och beställa en ny röd klänning. Och när min man kom hem lagade vi pizza och tittade på Scandal.
Spindelnät blir väldigt fina i dimman
I måndags vaknade jag och var ungefär lika trött som på söndagen, men tog mig till jobbet och jobbade hårt och när vi kom hem åkte vi och handlade, men jag visste inte vad vi skulle ha så det blev mest frukost... Vi åt kyckling till middag och tittade på säsongsavslutningen av FTWD och hur ska det gå, hur ska det gå?

I tisdags åkte min man till Stockholm tidigt, tidigt och jag blev såklart sen till jobbet. Och hämtades halv fyra av Modern och Syrran och barnen och vi blev lämnade på Coop och vi handlade och sen promenerade vi hem. Och kvällen tillbringade vi med att prata och dricka vin och äta bookmaker toast, vilket vi alltid gör när vi träffas, Syrran och jag. Och när Lilian gått och lagt sig tittade vi på Beverly Hills tills det var mitt i natten.
Bruno och Dolly hängde
Bruno och jag  hängde också
Igår steg jag upp och började jobba klockan sju och en liten stund senare fick jag sällskap av Bruno och ytterligare en stund senare kom Lilian. Jag jobbade, Lilian tittade på TV och Bruno kröp runt eller satt i mitt knä och när Syrran steg upp tog hon över. Jag fortsatte att jobba och försökte att umgås samtidigt och Dixie och jag hängde med för att köpa falafel (kebab) till lunch och jag gick hem och jobbade lite till och klockan tre gav jag upp. Och vi tillbringade kvällen med en favorit i repris. Vi drack vin, vi pratade, vi åt bookmaker toast, för tydligen äter vi inte bara det varje gång vi träffas, utan varje dag vi träffas... Lilian gick och la sig och Syrran och jag tittade på Beverly Hills.
Syskonkärlek
Favorit i repris - Bookmaker toast
I morse steg jag upp och duschade och började jobba klockan sju. Och fick en stund senare sällskap av Bruno och ytterligare en stund senare av Lilian. Vi tillbringade förmiddagen ungefär på samma vis som igår förutom att när klockan var lunch följde jag dem till bussen så att de skulle kunna åka och träffa Modern. När vi stod där och väntade på bussen insåg Syrran att hon glömt padden, så vi gick hem igen och sen följde jag dem tillbaka och när jag kom hem rotade jag fram lunch ur frysen och jobbade intensivt tills klockan var fyra. Och sen dess har jag suttit och bloggat och tittat på Once Upon a Time och stoppat in potatis i ugnen och plockat undan och tänt ljus och vilken sekund som helst kommer min man hem.
Den här älvan hittade vi i trädgården, förmodligen en present från en skata. Nu bor hon med Lilian
Jyckarna har varit jätteduktiga hela tiden, Dixie har blivit lite uppspelt när Lilian blivit uppspelt och då har jag blivit stressad och arg och inte gjort saken bättre. Sen har ju Dixie varit lite gnällig över att få tillbringa dagarna i köket, men jag har inte haft tid att ta hand om henne medan jag jobbat. Så förutom det så har det gått bra.

Det har varit jätteroligt att hänga med Syrran och barnen. Lilian är så rolig och snackar på som bara den och hon är så positiv, som när hon sa att det var soligt ute eftersom man kunde ana solen bakom molnen... Och Bruno är ett jättegulligt matvrak som kollat på Bevvan med mig medan Syrran nattat Lilian.

Jag tar alldeles för lite bilder just nu och har dokumenterat den senaste veckan alldeles för dåligt och de få bilder jag ändå tagit, har varit ganska urdåliga. Jag hoppas verkligen det vänder snart. Typ i helgen då vi är i Köpenhamn...

Inga kommentarer: