onsdag, augusti 12, 2015

Allt och inget och lite till...

Jag var ledig i fredags och hade som vanligt massor på min agenda. Och gjorde ungefär inget. Som vanligt... Jo, jag gick en långrunda med Dixie och jag tittade på Bevvan när jag åt frukost och jag klippte visset i trädgården och jag pratade med Syrran i telefon och blev nästan attackerad av galna grannhunden genom staketet och det regnade och jag beställde nya sandaler och jag lagade pasta med ostsås till lunch och sen somnade jag i soffan med jyckarna.
Rudbeckiorna blommar för fullt
Rosor och klittor och sporrar
Jätteverbenor som fröat av sig
Roseraie de L'Hay
Dahliorna blommar också för fullt
Enkla och dubbla och alla färger
När min man kom hem assisterade han mig när jag gjorde en mojitocheesecake och sen satt vi ute och åt kronärtskockor och sen satt vi ute och åt biff.
Så jäkla gott med kronärtskockor!
Biff, klyrror, kantareller och aioli... Finns det något bättre?
Vi rökte cigarr

I lördags åkte min man som vanligt och spårade med Dixie och Dolly och jag förberedde inför eftermiddagens firande. Jag plockade en stor härlig bukett som vi hade på matbordet och jag städade övre däck och jag skrev listor och planerade och plockade undan och misslyckades med både tånagelmålandet och fingernagelmålandet och fick börja om från början och jag gjorde vitlökssmör och duschade och gjorde mig vacker och när min man kom hem gjorde han sig också vacker och sen satte vi igång med maten.
Buketten!
Jag som inte trodde jag skulle hitta något att plocka!
Som bestod av:

Förrätt:
Mingelbricka med padrones, parmaskinka, tryffelsalami, salami, lomo, salta mandlar, manchego och minibuffelmozzarella och ett glas vin eller två.

Huvudrätt:
Grillad oxfilé, potatiskaka, vitlökssmör och tomat- och avocadosallad
Oxfilén är redo att läggas på grillen
Färdiggrillad oxfilé med vitlökssmör
Potatiskakan
Tomat- och avocadosallad
Efterrätt:
Mojitocheescake
Alltså den här cheescaken var inte dum... 
Klockan tre kom Modern och Rolf och Svärmor och min man och jag fick god och lyxig glass av Modern och vi åt och drack och minglade och tittade på trädgården och kastade gris tills det var dags för gamlingarna att åka hem. Då satte min man och jag oss i trädgården med vin och cigarr och satt ute tills det blev för kallt och jag blev för trött.
Modern oroar sig för att få grisar i skallen
Hmmm... Hur ska vi tolka grisarna egentligen?
Min man kastade grisarna självsäkert
Jag var mer yvig. Och såg bäng ut...
Modern hade ett djupt samtal med Dixie
Fin kvällshimmel
I söndags vaknade jag och hade ont i axeln, så efter pannkaksfrukosten masserade min man mig och  sen la jag mig i solen och blev alldeles varm och trött och lyssnade på min bok och somnade och vaknade strax innan det var lunchdags och vi satt i skuggan och åt resterna av mingelbrickan och sen klippte min man träden och jag låg i solen och fortsatte att lyssna på min bok. Vi åt resterna från födelsdagsfirandet till middag och tittade på ANTM och gick och la oss i tid.
Pannkakor och vattenmelon is da shit!
Hallonsorbet och vattenmelonglass och citronglass och lakritsglass

I måndags vaknade jag och hade ont i ryggen och ont i axeln och kände mig trött och hängig, men tog mig till jobbet och fastade hela dan och hela kvällen och när alla dagens bestyr var klara körde vi ett pass mage på trädäcket. Jisses vad det var jobbigt! Men skönt! Och sen tittade vi på Beverly Hills och målade tånaglarna tills jag ville gå och lägga mig.
Plommonen är mogna och luktar så gott så gott.
Igår vaknade jag utan att ha ont någonstans alls och insåg att det var tack vare måndagens träning. Förmiddagen på jobbet gick som en dans och jag åt China Box-lunch med min man och sen gick vi en sväng på stan och eftermiddagen på jobbet gick också som en dans. När jag kom hem svidade jag om till träningskläder och när min man kom hem tog vi med Dixie ut på en rejäl power walk och när vi kom hem satt vi i trädgården och pustade ut med var sitt glas mousserande och lite Song Pop. Till middag åt vi räkor och till det såg vi Under the Dome och det var konstigare än någonsin...
Vi åt galet god pizza!
I morse var jag tröttare än tröttast förmodligen på grund av nattpanodilen jag tog igår kväll. Men jag tog mig till jobbet och jobbade hårt hela förmiddagen och sen träffade jag återigen min man för lunch. Den här gången på Bee Bar. Och sen gick vi en kort sväng på stan innan jag fortsatte att jobba hårt. Och efter jobbet träffade jag Ingrid för att köpa present till Becka och när det var avklarat köpte jag vin och tog bussen hem och satte mig i trädgården med jyckarna och drack vin medan min man var och handlade. Nu ska vi snart äta Bookmaker Toast och fortsätta med Under the Dome och se om vi fattar mer idag...

I morgon fastar vi. Sen är det fredag.
Det känns lite otrevligt att dessa dahlior står med ryggen mot oss... 
Så här fina är de framifrån
Ännu en fin dahlia!
En märklig rudbeckia. Inte rosa men inte heller vit... 

Inga kommentarer: