tisdag, maj 26, 2015

I trädgården (87/100)

I lördags tillbringade vi ungefär hela dagen i trädgården med att gräva i rabatter och rensa ogräs och plantera dahlior och flytta rudbeckior och grilla korv. Och sen rökgrillade vi oxfilé och min man gjorde en god potatissallad med sparris och spenat och vi såg CSI tills jag somnade i soffan.

I söndags gjorde vi ungefär samma som i lördags, förutom att när klockan blev fem körde vi till Katta för att fira att Elliott fyllde sju år. Vi firade födelsedagsbarnet med att gå tipsrunda och dricka vin och äta tacos och äta tårta och sjunga och sen var klockan nio och det var hög tid att åka hem. När vi kom hem hade jag galet ont i huvudet och sköljde ner min treo med mineralvatten medan vi tittade på CSI.

Natten till måndag vaknade jag av halsbrännan from hell! Jag rusade upp och drack vatten som inte hjälpte och väckte min man så att han fick leta reda på mandel och det gjorde så ont att jag trodde att jag skulle kräkas. Fast jag inte mådde illa. Det var otroligt hemskt och obehagligt och ändå kan jag nu inte komma ihåg hur det kändes? När det värsta gått över vågade jag inte lägga mig ner, för tänk om det skulle komma tillbaka? Så jag halvsatt och spelade Candy Crush i ungefär en timme innan det kändes tillräckligt bra...

I måndags bestämde jag mig för att stanna hemma för jag kände mig otroligt hängig och trött och obehaglig till mods och tillbringade dagen med jyckarna i soffan och vi såg klart Medium och sen såg vi Legally Blonde och Legally Blonde 2 och jisses vad de är söta de där filmerna! Man kan inte annat än älska Elle Wood ju! När min man kom hem åt vi torskrygg och såg Game of Thrones.

I morse steg min man upp halv fem och åkte till Stockholm och jag lyckades faktiskt somna om. Och sen vaknade jag med begynnande migrän, men hade inte tid att stanna hemma, så jag rastade hundar och gjorde mig presentabel och tog mig till jobbet. Jag vågade inte ta någon treo med tanke på halsbrännan så det blev bara värre och värre och klockan ett tog jag bussen hem igen. Och grundade med en rejäl lunch så att jag vågade ta en treo i alla fall. Treon hjälpte och jag kände mig bättre och gick ut en långrunda med Dixie och sen har vi legat i soffan och kollat Nashville, Marry Me och The Good Wife.

I morgon jobbar jag hemifrån och tänker försöka starta dagen med att springa en sväng med Daisy.
Vårt sådda gräs har vuxit!!!
Sommarkruka #1: Blå hänglobelia, blå hängpetunia, blå luktärt och röd pelargon
Sommarkruka #2: Daggsalvia, jätteverbena, röd hängverbena, röd pelargon, röd petunia och något silvrigt

Inga kommentarer: