söndag, februari 15, 2015

Alla Hjärtans Dag

Egentligen hade vi tänkt fira Alla Hjärtans Dag med att äta frukost i stan med jyckarna, men vi vaknade lite för sent och det var lite för kallt och jag hade lite ont i huvudet efter fredagens migrän. Så vi bytte presenter i sängen och gick sen ner för att laga frukost. Och när frukosten var uppäten packade vi in jyckarna i bilen och körde till Spille för en promenad. Min man och jag passade på att röka cigarr, jyckarna passade på att äta kaninbajs.
Min fina present som luktar sjuuukt gott!
Nosarna i marken och rumporna i vädret
Is på dammen
Efter promenaden åkte vi hem och svängde ihop en lunch bestående av getosttoast. Och sen satt vi och läste tills jag blev lite energisk och satte på musik och tyckte att det var dags att börja på kvällens middag. Vi hade räkcocktail och champagne till förrätt och det var inte så jättegott. Jo, champagnen var god, men jag tror löjrommen var för gammal. Och sen skulle vi börja på kvällens middag och jag skulle göra bearnaisesås, men vi hade ingen vinäger, så min man fick cykla iväg och handla. Under tiden rev jag potatis till röstin.
Lunchen
Middagen tog fyra timmar att laga, bearnaisen skar sig, men räddades av en äggula, rödvinssåsen skulle vara stark, men smakade bara rödvinssås, hjorten blev aldrig klar så till slut mikrade vi den och röstin var inte så jättegod. Men på det stora hela var det god middag, även om den inte motiverade fyra timmar i köket... Vi hade jättegoda ostar till efterrätt och såg Can't Buy Me Love medan vi åt.
Alla Hjärtans Dag-buketten

Inga kommentarer: