lördag, december 13, 2014

Helg i Stockholm (11/24)

Tågresan upp till Stockholm gick faktiskt ganska fort trots att den var en timme längre än vanligt. Jag gillar ju att åka tåg. Att bara sitta och koppla av ett par timmar och göra vad jag vill passar mig finfint. Tyvärr lyckades jag inte streama The Good Wife, så jag läste och spelade spel. Och när jag var framme i Stockholm visste jag som vanligt inte vilket håll jag skulle på, så jag följde efter en lämplig person (som vanligt) och kom helt fel (som vanligt) och fick ringa till min man så han kunde guida mig rätt. Fattar inte att det ska vara så svårt att hitta ut från perrongen alltså?

Men jag kom rätt till slut och tog tunnelbanan till Syrran och tappade mitt åkkort på perrongen, men en snäll kille såg det och gav mig det. Och när jag kom fram till Syrran var jag helt slut och bytte snabbt klänning och fräschade upp mig och hälsade på Syrran och Svågern och Bebisen och Modern.

Bebisen var på gott humör och visade sina ballonger och sitt halsband och lånade villigt ut halsbandet så jag kunde ha det som armband och jag blev nästan lite sugen på att göra mig ett litet pärlarmband. Och sen packade hon upp presenter och hon fick en liten lunchbox i plåt med Pingu på och den packade hon och skulle ge sig iväg. Men sen stannade hon i alla fall. Och Farmor och Farfar kom (hennes alltså) och Bebisen fick ännu fler presenter och sen fick vi tårta och Farmor och Farfar gick och vi andra pustade ut och Bebisen och jag tittade på Stadens Hjältar och vi åt Bookmaker Toast och Modern åkte till hotellet och vi andra umgicks en stund och jag sov hos Syrran och Bebisen.
Födelsedagsgrisen... 
... bygger med klossar
Vi fick fin middag
Jag vaknade mitt i natten och hade sjukt ont i svanskotan och var beredd att åka ambulans till sjukhuset, men somnade om och när jag vaknade hade jag bara ont i den stukade foten. Och Bebisen vaknade klockan fyra och ville ha välling och somnade om och vaknade klockan sju och var hur pigg och glad och pratsam som helst. Och medan Syrran fixade frukost tittade Bebisen och jag på Smurfarna och när frukosten var uppäten kom Modern och vi umgicks och klädde på oss och Bebisen packade upp min handväska och när hon gav mig sakerna hon packat upp sa hon "här moster". Så himla gulligt!
... och fin frukost
Bebisen fick tårta
Med mycket möda och stort besvär tryckte vi in oss i bilen och körde till julmarknaden på Drottningholm. Där var vi ungefär en timme, inte så mycket att titta på och inte så juligt, men de hade väldigt goda ostar och god marmelad och jag hade tänkt köpa med mig hem, men orkade inte. Så vi åkte hem och fikade och jag blev sedan körd till tåget av Svågern. Och det var hur mycket folk som helst på Centralen och jag köpte mig smörrebröd att ha på tåget och en korsordstidning att roa mig med, men insåg sen att jag inte hade någon penna, så det var ju ganska meningslöst...
Bröd på julmarknad
Och tågresan var som väntat behaglig, även om jag var lite sen till Malmö och jag roade mig med att dricka öl, äta smörrebröd, lyssna på ljudboken (och nästan somna), se The Good Wife och spela spel. Och när jag äntligen landade strax efter nio hämtade min man mig och när vi kom hem hade han förberett nachos som vi åt medan vi såg Bones och jag varvade ner.

Inga kommentarer: