söndag, augusti 31, 2014

Bröllopsdag och födelsedagsfirande

I tisdags vaknade jag redan klockan sex, pigg och redo att börja fira vår bröllopsdag. Det gjorde inte min man. Trots att jag låg och stirrade på honom, fortsatte han att försöka sova. Halv sju gav han dock upp och då bytte vi äntligen presenter. Han fick (som vanligt) cigarrer av mig och jag fick en jättefin väska av honom. Vi åt frukost, och såsade runt en stund innan vi bredde mackor (rostbiff, remoulad och torkad lök, samt philadelphiaost, avocado och salami) och tog med oss Daisy och Dixie ut i Bokskogen. Dolly stannade hemma och vaktade huset.
Fint i Bokskogen
Vi hittade ett gäng KarlJohan och ett gäng blodsoppar och kanske en näve kantareller och jyckarna fick springa av sig lite i backarna. När vi gått runt en lång stund hoppade vi in i bilen och körde till nästa ställe där vi satt i solen och njöt av våra medhavda mackor och vårt kaffe. Sen gick vi ännu en runda i skogen, men utan att hitta någon svamp. Däremot fick tjejerna korn på något mycket spännande i skogen och var beredda att ge sig av. Men som tur var fick de aldrig riktigt chansen... Och sen började det att ösregna. Så vi åkte hem.
Bröllopsdagscigarren
När vi kom hem vad det fria aktiviteter en stund och sen blev det cigarr i trädgården innan vi gick in och började på kvällens middag som bestod av risotto, med våra egenhändigt plockade KarlJohan, till förrätt, Oxfilé med rösti, aioli och rödvinssås till huvudrätt och till efterrätt skulle vi haft friterad camembert, men som vanligt var vi alldeles för mätta efter huvudrätten. Så vi satt och tittade på True Blood tills jag somnade i soffan.
Risotton med hackad tryffelsalami på toppen
I onsdags fyllde min man år och jag var alldeles för trött för att vakna och låg och försökte en lång stund innan jag ens orkade säga grattis. Men när min man var nere i duschen plockade jag fram hans presenter så att de var redo för uppackning när han kom upp igen. Och efter presentuppackningen gick min man ner och jobbade och jag låg och vaknade lite till innan jag gick ner och skulle grädda lite frukostbullar. Det gick inte så bra... Degen vi (min man) satte kvällen innan var mer en smet än en deg och var nästan omöjlig att skära till bullar. Men det gick till slut och jag dukade fram frukost som min man åt vid sin dator medan han jobbade och jag åt vid min medan jag lyssnade på musik. Och jag kom på att jag glömt köpa räkor till toast skagen som jag tänkt göra till lunch. Men som tur var hade vi kvar av gårdagens risotto. Inte för att den var lika god och krämig som dagen innan, men den funkade med ett glas champagne till. Och min man åt lunch där uppe medan han hade telefonmöte och jag satt här nere och lyssnade på musik medan jag åt min...
Idiotisk brödsmet... 
Fondue!
Och när min man jobbat klart gjorde vi oss vackra och tog bussen till stan där jag bjöd min man på fondue på Elysée. Det var galet gott och jag åt egentligen alldeles för mycket, men det är svårt att låta bli... Och när vi kom hem satte vi oss i trädgården och pratade och rökte cigarr och sen gick vi och la oss tidigt eftersom min man skulle stiga upp klockan fyra nästföljande dag.

Inga kommentarer: