onsdag, juli 23, 2014

Tisdag (141/365)

Dagen då jag gjorde två saker på en dag!

Modern, Syrran och Bebisen skulle hämta mig halv elva, men dök inte upp förrän elva och jag utnyttjade tiden med att läsa ut en bok. När de slutligen dök upp hade Bebisen haft kräkfest i bilen så medan Modern och Syrran sanerade Bebisen stod jag mest runt.

Och sen åkte vi. Till våra grannar där vi växte upp och oj så skoj det var! Jag har inte sett dem på tio år och de ser precis ut som då som då som nu. Vi fikade och tittade på foto och i trädgården och i deras hus och allt ser ut som förr fast ändå inte. Både större och mindre på samma gång.
I grannens trädgård
Och sen åkte vi vidare. Till Faster på kolonien, vår vanliga sommartradition. Där åt vi smörgåstårta som Syrran och Modern svängt ihop och pratade och tittade i trädgården och det var galet varmt och man kunde inte göra annat än svettas.
Smörgåstårtan
På väg från kolonien
Vi var hemma strax efter sju, Syrran och Bebisen stannade kvar, Modern körde hem. Min man hade lagat gazpacho som var galet god. Till den hade vi bröd med getoströra. Bebisen pratade och pratade och pratade så att man knappt hängde med. När Syrran och Bebisen gick in och la sig, satt min man och jag ute en stund till i den svala sommarkvällen.
I uterummet

Inga kommentarer: