söndag, juli 06, 2014

Nästan tjejsöndag (125/265)

Idag har jag nästan haft lite tjejsöndag såhär på morgonkvisten. Jag vaknade pigg och utvilad halv sju och min man vaknade med migrän en stund senare. Så jag steg upp och lät honom ligga kvar. Jyckarna blev glada att se mig och tillsammans satte vi oss i soffan. De somnade, jag har suttit och läst och lyssnat på musik och ätit frukost och nu har min man stigit upp och gör mig sällskap med ett korsord. Om en stund ska vi gå ut med jyckarna och den enda planen vi har för dagen är väl att vi ska grilla kamben. Jag tänker inte göra något vettigt alls idag. Bara vad som faller mig in. Typ samma som jag gjort nu på morgonen, läsa, lyssna på musik, softa...

Igår när jag kom hem från jobbet var jag helt slut och satt i soffan en lång stund och bara pustade ut. Det var galet varmt på bussen, på jobbet, på stan, hemma... Jag kände mig våt av svett och allt annat än fräsch, men när min man kom hem med Dixie från spårskogen, lät jag inte det stoppa mig från att åka till Ikea och köpa två lampor. En golvlampa och en taklampa. Tyvärr köpte vi fel styrka på lamporna och nu ser det ut som om vi har en strålkastare i matrummet. Jag fattar verkligen inte de här nya styrkorna på glödlampor? Nåja, vi får köpa nya svaga idag.

Efter Ikea åkte vi till Emporia för att köpa kvällens middag och när vi äntligen kom hem var klockan nästan halv sex. Och vi satte oss i trädgården med var sitt glas vin och var sin cigarr och lite finchips och bara slappade och njöt av värmen och tanken på semester. Och när klockan blev åtta gick vi motvilligt in och gjorde ostfondue som vi åt medan vi såg Homeland. Och efter en snabb dusch gick jag och la mig och somnade ungefär meddetsamma.

Inga kommentarer: