söndag, juni 01, 2014

Träningsvärken (93/100)

Satan vilken träningsvärk jag har idag alltså! Jag har så ont i baksidan av låren och nedre delen av ryggen. Min man fick hjälpa mig att klä på mig i morse. Men samtidigt som det gör ont är det förstås väldigt skönt! Det känns att jag gjort något, att jag tog i när jag tränade. Och vad har jag då gjort för att få den här träningsvärken kan man ju undra... Jo, igår när jag bloggat klart och egentligen ville gå och äta lunch, körde jag ett pass kettlebells på trädäcket. Det var alldeles lagom svalt ute och när jag var klar var jag trött och svettig och helt slut, nästan darrig faktiskt. När jag stapplade ner i duschen trodde jag nästan att jag skulle svimma och funderade på att lägga mig en stund på sängen. Men det gjorde jag inte. Jag gjorde mig en hamburgarlunch och precis när jag skulle äta, kom min man och Dixie hem från spårkursen.

Dixie hade varit jätteduktig och fattat direkt vad det handlade om, trots att hon aldrig gjort något liknande. Och vi trodde ju att viltspår skulle vara något för henne, eftersom hon är så intresserad av dofter och alltid luktar på saker min man och jag rört vid och direkt upptäcker när vi köpt något nytt eller när något ligger på en ny plats, men man vet ju aldrig... Det ska bli spännande att se hur hon utvecklas.
Stolta spårhunden Dixie med rådjursklöven i munnen
Jag var fortfarande matt och trött efter lunchen så jag la mig på solsängen i halvskuggan och läste och drack lite vatten och somnade faktiskt till en liten stund och vaknade av att Dixie körde in sin nos i mitt ansikte. Min man planterade ett par av mina safariinköp och när han var klar byggde han den andra solsängen och gjorde mig sällskap. Och där låg vi och läste och hade det bra tills det var dags att börja på maten. Vi såg Scandal medan vi åt oxfilé, aioli och klyftisar och sen somnade jag i soffan.
Som spegelbilder, Dixie och Dolly
Jag har varit vaken sen sju och hunnit läsa och spela spel och chatta med Syrran och snart är det frukost i trädgården. Jag föreslog för min man att jag sticker ut och springer med Daisy och sen kör han kettlebells medan jag ligger i solsängen och tittar på. Jag är inte helt säker på att han tyckte det var en bra idé... Annat jag ska göra idag: plantera resten av safariinköpen och läsa ut Den man älskar av Mari Jungstedt. Och fotografera rosorna i trädgården innan de slutar blomma.
Ovanligt att lyckas fånga alla tre lejonhundarna på samma bild

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Så fina vovvebilder... saknar min Oscar :-(

åsa sa...

Mmm... Förstår det... :-(