torsdag, juni 12, 2014

Minus på karmakontot (104/365)

Jag vaknade alldeles för tidigt i morse och var stressad. Drömde om en avräkning jag inte fakturerat och när jag vaknade kom jag ju att tänka på en helt annan avräkning jag inte fakturerat än. Och jag låg och nojjade över den där avräkningen tills det var dags att stiga upp ca två timmar senare. Inte hjälpte det att det var alldeles för ljust i sovrummet och jag var tvungen att ha sovmasken och av sovmasken får jag huvudvärk... Ingen bra början på dagen alltså... Men jag bestämde mig för att ta tag i den där avräkningen meddetsamma på morgonen och sen ta tag i nästa sak på listan, royaltyarket. Men nu blev det inte så. Jag fastnade framför en avräkning som blev tre och här sitter jag fortfarande. Och är precis lika stressad.

Men det är torsdag och i morgon är det fredag och då ska jag åka till Emporia och köpa godsaker till fredagsmiddagen. Parma, lomo, salami, ostar, marinerade vitlökar... Allt gott jag kan tänka mig. Och lite till.

Igår hade jag ingen jättebra kväll om man säger så... Gräsklipparen fastnade i nätet över vinbärsbuskarna och när jag skulle gå och rädda honom och nätet, såg jag att även en duva hade fastnat i nätet och den hade panik, men efter lite lugnande ord och lite nätmeckande fick jag loss den. Den var såklart chockad och pustade ut i ca en sekund innan Dixie kom flygande från ingenstans och försökte ta den. Jag flög efter och fick särat på dem, orolig att Dixie skulle ha skadat eller dödat den stackars duvan. Dixie åkte in, med två fjädrar i munnen, och jag tittade till duvan. Som faktiskt hämtade sig och kunde flyga iväg.

En stund senare klämde jag ett finger i en kökslåda och det gjorde förbannat ont och med tårar i ögonen försökte jag samla mig och ser samtidigt att Dolly tänker bajsa i trädgården och precis dit är gräsklipparen på väg, så jag fick snabbt rusa ut och rädda både Dolly och gräsklipparen.

Min man kom hem och lagade mat till oss för jag blev tydligen helt handlingsförlamad av alla incidenter och vi delade en flaska rosé och såg ett avsnitt Scandal och gick sen ut för att döda sniglar. Och som vi dödade! Utrustade med pannlampa och ficklampa och sekatör gick vi två varv i trädgården och det tog aldrig slut! Stora och små och bruna och prickiga... Och när jag kom in googlade jag och såg att de prickiga tydligen är pantersniglar och the good guys och jag fick vansinnigt dåligt samvete och insåg att det jag fick på karmakontot av att jag räddade en duva drastiskt försvunnit av snigelmassakern.

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Och du fick mig att skratta väldigt mycket såhär på kvällskvisten!!! :-D
Vilken dag!!! Hoppas verkligen att du kan stressa ner lite snart din stackare...

åsa sa...

Hehe... Fint att jag kunde roa dig! 😄
Jag fick gjort så mycket igår att jag faktiskt kunde sova okej och nästan inte känner mig stressad alls idag. Nästan... 😄

Trevlig resa!!!