söndag, juni 22, 2014

Midsommarhelg och tjejsöndag (112/365)

Trots tråkigt väder har det varit en riktigt fin midsommar. Mycket och god mat, trevligt sällskap, väluppfostrade hundar (!), Scandal, både sol och regn, men faktiskt mest sol.

På midsommarafton vid halv två kom Modern och Rolf och Syrran och Svågern och Bebisen och innan dess hade jag och min man hunnit sätta på nya taket på uterummet, piffat trädgården och plockat en midsommarbukett, rastat jyckarna på Spille, gjort en jordgubbstårta, förberett inför kvällens grillning och satt på grillen och hunnit duscha och göra oss vackra. Och vi började vårt firande med tryffelchips och ett glas rosé. Vi hjälptes åt att duka och duka fram i uterummet och sen åt vi Moderns sillsallad och Syrrans laxtårta och drack snaps. Så jäkla gott! Inte snapsen, utan sillsalladen och laxtårtan alltså... Fast snapsen var inte dum den heller... Och sen dukade vi fram min jordgubbstårta som var typ en cheescakeliknande sak med vitchokladmousse. Den var riktigt god!
Sillsalladen
Jordgubbstårtan
När vi ätit oss mätta och belåtna gick vi tjejer, dvs, Modern, Syrran, Bebisen, jag och Dolly och Daisy och Dixie ut på en liten runda medan grabbarna plockade av bordet och tittade på när min man grillade kamben. Vi förberedde middagen och drack vin och tittade i trädgården och vi gjorde potatissallder, både den starka och den pikanta, och min man grillade oxfilé och vi satte på två väggar på uterummet och tände "kristallkronan" vi satt upp där inne. Trots att det var lite kyligt, hade vi det hur mysigt som helst inne i vårt lilla tält. Och kambenen var otroligt goda, precis som vanligt, och Bebisen ville absolut smaka. Oxfilén gick inte heller av för hackor, prefekt rosa grillad. Och vi åt och vi åt och vi åt och sen gick vi in och satte oss och åt ost och hur vi orkade det är egentligen ett under för vi hade ju ätit hela dan...
Bebisen äter hallon
Bebis med krans i håret
Kamben!
Vid tio åkte Modern och Rolf och Bebisen och Syrran och Svågern och min man och jag gick ut och satte oss i uterummet och rökte cigarr och drack vin och pratade och det hade slutat blåsa och var faktiskt en riktigt skön kväll. Jag har ingen som helst aning om när vi kom i säng men det kan väl ha varit vid tolv? Och jag somnade meddetsamma och sov dåligt hela natten som vanligt och vaknade allt annat än utsövd vid halv sju och låg och spelade spel en stund och somnade igen och vaknade fortfarande outsövd vid halv nio. Min man stekte pannkakor och bacon och vi åt frukost och satt sen omkring där inne hela förmiddagen, ute kunde vi ju inte vara för det var riktigt kallt. Syrran och Svågern gav sig av vid två, min man och jag värmde kamben och såg ett avsnitt Scandal och sen höll jag på att somna så jag sov middag i två timmar. Och när vi vaknade värmde vi potatissalladen och åt oxfilé och ostbricka och såg Scandal tills det var dags att gå och lägga sig.
Midsommarbuketten
Och klockan åtta i morse åkte min man iväg med Dixie för att spåra och halv nio kom Daisy upp och hämtade mig för hon behövde gå ut. Och nu har vi tjejsöndag. Vi inte gjort så mycket,  jag såg en film (Girl Most Likely) och vi har varit ute en promenad och nu sitter jag i trädgården och bloggar och när jag är klar ska jag nog ta en treo och läsa lite. Fast nu började det att regna så jag går in...

2 kommentarer:

anna sa...

Tack för en underbar midsommar! Maten var fantastisk och er trädgård med. Fina bilder! pok

åsa sa...

Tack själv!!! Så himla kul att ni kom alla och maten ni hade med er var också fantastisk! pok <3