lördag, maj 31, 2014

Safari 2014 och tjejlördag (92/100)

Igår ringde alarmet klockan sju och jag gjorde mitt bästa för att vakna till liv. Ett par minuter senare hade jag lyckats och drog på mig träningskläderna och tillsammans med min man körde jag ett pass Jillian på trädäcket. Det blåste svalt och skönt och jag kunde ta i lite mer utan att svettas. Fast svettades gjorde jag. Och satt och eftersvettades en stund innan jag hoppade in i duschen. Och sen gjorde jag mig i ordning och åt frukost och kom på att soundracket till Safari 2014 inte var riktigt klart och lyssnade snabbt genom listan och tog bort och la till och tvingade mig att känna mig klar. Och klockan tio kom Katta och hämtade mig.

Vi började som vanligt med Tirups Örtagård. Fast vi egentligen hade tänkt hoppa över i år. Men vi körde ju ändå där förbi. Och där är ju så fint. Och vädret var fantastiskt med strålande sol. Så vi strosade runt och fotade och pratade och köpte ingenting alls.
Fin klematis på Tirups Örtagård
Den här orange vallmon var också så fin där den växte i ett rostigt klot på Tirups Örtagård
Fler krukor skulle jag verkligen behöva... 
Fin ros på Tirup
Mängder med pelargoner på Tirups Örtagård
Nästa stopp var Flyinge och där köpte jag två rosor. En honungsros som jag tänker ska klättra upp i äppleträdet som inte har någon ros och en ros till rabatten. Hur den ska få plats vet jag inte riktigt, men det får min man lösa...
Heidi Klum (rosen) har jag tänkt att köpa mig någon gång... 
Den här rosen var också väldigt fin
Den här blomman var lite skojig
Och efter Flyinge var det dags för lunch på Blentarps Byakrog. Jag åt lamm och drack vin, Katta åt dagens och drack inget vin. Och vi satt ute och åt och pratade och plötsligt fick vi bråttom för vi ville ju hinna med Åbergs i Ystad också...
Lunchdags!
Lammet och rotfrukterna
På Åbergs plockade jag på mig både det ena och det andra och min vagn var alldeles överfull när det var dags att betala. Gräslök, padrones, tomater, nejlikor, lobelia, dahlior, petunior... Vi strosade runt i solen och värmen och fotade och tittade och avslutade besöket med en liten fika och Katta fick gå min selfiekurs...
Tagetes gillar jag egentligen inte, men så här många ihop på Åbergs är faktiskt fint...
Fina krukor hade de gjort med tagetes på Åbergs
Mer tagetes
Och ännu mer tagetes
Och i en kruka hade de en dahlia
Och färgen på den här pionen var helt fantastisk!
Strax innan sex släppte Katta av mig och jag möttes av... ingen. Det tog faktiskt en liten stund innan någon märkte att jag kom hem, men när de märkte det överfölls jag av tre kärleksfulla jyckar och min man. Jag var trött och varm efter en dag med sol och värme och shopping och bra musik och en massa trevligt prat, så jag la mig i skuggan i solstolen med ett glas vin och lite chips medan min man lagade hamburgare med ädelost och klyftisar med pumpakärnor och sesamfrö. Otroligt gott!
Den fantastiskt goda hamburgaren
Vi satt ute och åt och rökte cigariller och gick sen och tittade i trädgården och dödade ungefär 20-25 stycken sniglar. Och när vi varit ute med jyckarna kollade vi Scandal. Och det är faktiskt en riktigt bra serie. Varför har jag inte sett den tidigare? Och samma sak sa jag om The Walking Dead. Hur många bra serier har jag missat egentligen?

Idag har jag och Dolly och Daisy tjejlördag, min man är och spårar med Dixie. Hennes första gång! Det ska bli så spännande att höra hur det har gått för henne! Dolly och Daisy och jag har inte gjort så mycket idag. Tiden har gått sjukt fort, min man åkte klockan åtta och sen dess har jag bara läst, sett klart Scandalavsnittet jag somnade i igår, sett tre avsnitt Vampire Diaries, bloggat och ätit frukost. Dricker nu en treo och ska snart gå ut och plantera gårdagens inköp. Och försöka hinna med fredagskrysset. Och träna. Och snart är det ju lunch också... Undrar när min man kommer hem?

I onsdags slutade jag klockan ett och gick inom ostaffären på väg till bussen. Jag köpte en tryffelsalami och en tryffelpecorino och en getost. Fast jag bara skulle ha salamin. Och på väg till bussen fick jag ont i magen och när jag hoppade på bussen blev den full meddetsamma och jag försökte paxa en plats till min man som hoppade på på centralen, men en kvinna hann före. Och hon satt inte stilla och hon grävde i sin väska efter en bok och sen grävde hon efter något att äta och jag hade ont i magen och det var varmt och min man hoppade på och vi försökte prata med varandra och när bussen äntligen stannade, och det var dags att hoppa av, var det en enorm lättnad! Och jag hade jätteont i magen och stannade hemma medan min man åkte iväg med jyckarna till Spille och jag hade jätteont i magen och stannade hemma medan min man åkte runt hela stan och hämtade min tavla och mina tofflor och handlade inför helgen. Och jag upptäckte igår att betalningen för tofflorna blivit dragen två gånger och jag hoppas verkligen att de sätter in pengarna snart för jag känner mig extremt fattig just nu...

I torsdags gick vi en långrunda med jyckarna och sedan blev det trädgårdsarbetade för hela slanten. Vi fixade nya pallkragar till skockorna och grävde och flyttade tills jag tröttnade och satte mig och läste i stället.

Inga kommentarer: