tisdag, april 29, 2014

Om nävdöden (60/100)

I helgen gick jag och tittade i mina rabatter och blev helt varm inombords. Nu när det börjar bli grönt och lummigt skingras ångesten över de fula rabatterna och jag kommer i stället ihåg hur fint det faktiskt blir när grönskan och blomningen kommer igång. Och jag har faktiskt lärt mig att, kanske inte älska, men i alla fall tycka om, kirskålen. Den är ju faktiskt väldigt grön och fin och marktäckande och jag tycker ju inte om anala rabatter med massa jordigt utrymme mellan varje växt. Blommorna är dessutom väldigt fina tillsammans med pioner. Så bara positivt. Om man tänker positivt... I alla fall, när jag gick där och tittade upptäckte jag att alla nävor försvunnit från rosenrabatten och nävor är ju i det närmaste ogräs så jag förstår inte hur det har gått till. Ledsen blev jag och började planera för nya inköp och flytt och delning av redan existerande plantor som inte försvunnit.

Igår gick jag en sväng i trädgården igen. Och konstaterade att flera av rosorna började få knoppar. Och när jag satte mig ner och tittade lite extra noga bland kirskålsbladen så hittade jag faktiskt en näva. Och en till och en till. Så kanske har inte alla dött i alla fall...?

Årets Plantskolesafari närmar sig inte med stormsteg, än är det en hel månad kvar, men jag planerar och funderar för fullt. Ett par sommardahlior lär det ju bli och en och annan ros kanske. Och ett par grönsaksplantor och sommarblommor till en kruka på framsidan och kanske ett par till baksidan också... Jag hade ju velat ha ett stort litet träd till övre däck också, men det får kanske vänta tills jag åker med min man...

Inga kommentarer: