torsdag, mars 27, 2014

Blek mat och andra tankar... (27/100)

Är det något jag ogillar så är det blek mat. Jag blir faktiskt ledsen av att äta blek mat. Visst kan det vara gott ändå, men jag tycker om när mat ser god ut. Jag tycker om stekyta och färg på maten jag äter. Typ på biffen eller baconet eller potatisen. Och är det inte stekt vill jag gärna ha en sås med lite färg, eller lite färgglada grönsaker. Mac'n'cheese är ganska blek mat. Mac'n'cheese har vi till middag idag. Det är jag som har lagat maten. Fast jag förvarande min man om att stuvning inte är min grej. Han lyssnade inte utan åkte iväg för att sälja bilen. Jag brände vid stuvningen. Och brödet som är ovanpå. Idag är vår Mac'n'cheese inte så blek...

Igår kunde jag inte läsa alls på tåget. Huvudvärken gjorde att jag kände mig åksjuk och åksjukan gjorde att jag inte kunde dricka upp hela min treo eller hela min latte. I stället satt jag och lyssnade på musik och funderade och åt Turkisk Peppar och det gick ju bra det med. Tåget landade 14.47 och vår buss gick 14.49 och vi hann! Och när vi kom hem kröp jag ihop i soffan under en filt och lyssnade på musik medan min man var och hämtade jyckarna. Sen lagade vi lamm och klyftisar och aioli och tittade på Criminal Minds och jag och jyckarna somnade i soffan. Och jag sov som en stock hela natten (i sängen såklart) och har ändå känt mig som en sömngångare hela dan.

I morgon är det fredag och det är min tur att laga fredagsmiddagen. I morgon blir det oxfilé med potatis- och palsternackspuré och kaprissmör. Hoppas det är lika gott som det låter!

På lördag ska vi fira Moderns födelsedag och jag har mycket att stå i på lördag förmiddag. Benen måste rakas och smörjas in, ögonbrynen ska färgas och håret ska lockas. Jag får stiga upp tidigt helt enkelt.

Men nu; bränd Mac'n'cheese och Criminal Minds.

Inga kommentarer: