lördag, februari 15, 2014

Alla Hjärtans Dag och lite till...

Vi var lediga igår för att fira Alla Hjärtans Dag. Precis som vanligt. Jag vaknade tidigt och ville byta presenter och min man opponerade sig inte. Han fick ett mustaschvårdskit och cigarrer och jag fick ett jättefint halsband med ett hjärta. Vi slängde i oss lite gröt och packade in jyckarna i bilen och körde till Järavallen. Där gick vi en tvåtimmars promenad med jyckarna och de (Daisy och Dixie i alla fall) sprang och busade och slogs som galningar. Solen sken och det var vår i luften och jag fick påskkänslor och vi bestämde oss för att inte ordna någon påskmiddag i år och istället hoppas på att bli bortbjudna. Eller bara vara hemma och laga något gott själva....
Soligt och dimmigt och alldeles underbart väder
Utsikt över motorvägen
Daisy och Dixie busar loss
Dolly promenerar lugnt för sig själv medan de andra slåss i bakgrunden
Springer som galningar
Dixie syns knappt
Dixie var väldigt intresserad av isen på sjön
Dolly låtsas som inget medan de andra håller på
Daisy och Dixie behövde verkligen få ur sig en massa överskottsenergi
Och så springer vi lite till... 
Vårkänslor
På väg till bilen höll vi på att komma bort oss och träffade på jyckarnas uppfödare som var ute med sju jyckar, bland annat Daisys pappa och det var ju lite kul för Daisy. Vi hittade rätt till slut och jyckarna somnade ungefär meddetsamma bakluckan stängdes och vi åkte och handlade bullar och pålägg till lunchen. Och efter lunchen hade jag ont i ungefär hela kroppen och ont i bihålorna och frågade min man om det var okej om vi stannade hemma i stället för att gå ut och äta. Och han sa ja och avbokade bordet. I stället tog vi ett långt bad och drack lite crémant och efteråt vårdade min man sin mustasch och jag gjorde mig vacker och tog på en vit klänning med svarta prickar och min man var ute med jyckarna och när han kom in hamnade Daisy och Dixie i bråk över ett ben och jag fick hjälpa honom att sära på dem och fick blod på klänningen och bröt ihop. Men kom över det och tog på mig en annan klänning och Daisy och Dixie blev vänner igen och jag fick ont i magen och vi lagade biff och klyftisar och aioli och jag hade ont i magen typ hela kvällen, men lyckades ändå äta lite. Efterrätten som bestod av ost fick vi förstås hoppa över. Vi såg två avsnitt Nashville och ett avsnitt New Girl innan vi gick och la oss.

I onsdags hade jag fortfarande lite ont i huvudet så jag bestämde mig för att jobba hemifrån. Det gick ovanligt bra och när jag jobbat klart tog jag med Dixie på en långrunda. Vi såg klart The Fall och började se Sherlock och jag blev fast!

I torsdags jobbade jag på jobbet och var förkyld och fick faktiskt överraskande mycket gjort. Jag tänkte sluta halv två och göra lite ärenden på väg till bussen och hade lite ångest över att lämna hundarna så länge, men tänkte att det nog var okej eftersom jag varit hemma med dem i två dagar. Men jag kom iväg lite sent från bussen och fick köa i ostaffären och tillbringade lite för lång tid i cigarraffären och insåg att jag skulle missa bussen eftersom jag behövde köpa öl också. Så det blev en buss senare och jag såg framför mig hur Dixie gnagat av benet på skåpet i köket och hur det hade vält över jyckarna och det var glas och porslin och blod över hela köket. Men när jag kom hem hörde jag hur de vaknade och köket såg precis ut som när jag gick, så jag kunde andas ut.

Dixie och jag gick en långrunda på Spille i det vackra och soliga vårvädret och när vi kom hem var klockan över fyra och jag började plocka undan och hällde upp ett glas vin och förberedde för kvällens löksoppa och halv sex kom min man hem med en fin bukett och jag fick genast skicka iväg honom att köpa vitt vin eftersom det vita vin vi hade hemma hade surnat och inte gick att ha i löksoppan. Soppan blev jättegod och jag borde verkligen göra det oftare för det är ju egentligen väldigt enkelt och samtidigt festligt.

Idag är jag fortfarande förkyld och täppt i bihålorna och har varit ensam hemma med Daisy, min man hade de andra två med sig i bilen när han handlade, Daisy och jag såg Sherlock. Nu ska vi äta och sen ska jag vila mig frisk.

Inga kommentarer: