söndag, november 24, 2013

En vecka i november

Jag vet inte hur många gånger jag varit på väg att blogga den här veckan. Alltid är det något som kommer emellan... I fredags slutade jag vid fyra och såg fram emot att komma hem, hälla upp ett glas vin, kolla på Vampire Diaries och blogga lite medan min man var och handlade. Och jag kom hem, tände ljus, hällde upp ett glas vin och satte mig i soffan och insåg att vi inte hade internet, så det blev varken Vampire Diaries eller bloggen. I stället tittade jag på Toddlers and Tiaras tills min man kom hem och lagade internet. Det visade sig att det förmodligen var en sladd som var lite lös. Förmodligen tack vare Dixie... Vi åt lite parma och salami medan min man lagade älgfilé med klyftpotatis, aioli, trattkantarellsås och stekt shiitake och när vi åt såg vi Ted, som var en ganska (mycket) konstig film.
Älgbiffarna
Igår hade vi sovmorgon. När klockan ringde fick Dixie gå ner och lägga sig i köket och jag och min man kunde ligga kvar i sängen en stund till. Jag läste och läste och min man snarkade och snarkade och när han slutat snarka gick han ner och stekte pannkakor och bacon och jag somnade om en stund. Efter brunchen gick vi ut med jyckarna och åkte sen till Erikshjälpen och shoppade absolut ingenting och sen åkte vi och handlade till kvällens middag och kollade i affärer och jag blev sugen på hur många spel som helst. När vi kom hem åt vi macka med julskinka och jag satt och läste och min man hängde upp rullgardiner i vardagsrummet och en ljusslinga i köket. Vi åt anka och sötpotatis till middag och såg The Internship, som var helt okej.
Pannkakor och bacon
Julskinka
I morse fick Dixie åter igen gå ner och lägga sig i köket när vi vaknade vid sju. Hon har legat och sparkat på mig mest hela natten så jag behövde verkligen få sträcka ut mig i sängen en stund. Efter frukost och hundpromenad var det dags att åka ner på stan för att gå på kurs med Dixie. Det var dags för en stadspromenad. Jag är så glad att min man var med, för själv hade jag inte klarat av henne. Hon var helt fixerad vid de andra hundarna och drog som en galning och var i det närmaste helt okontaktbar. Vissa övningar kunde vi inte göra över huvud taget, medan andra gick hur bra som helst. En gång försökte hon äta upp klickern. En annan gång hittade hon en bit plast som hon svalde innan vi hunnit få tag i det. Efter knappt två timmar var kursen slut och min man och jag var helt utmattade. Mest han eftersom han fick hålla Dixie större delen av tiden. Vi lämnade Dixie där hemma och åkte till Ilva där vi åt lunch och kollade på julprylar och vi köpte ett datumljus och ett gäng röda ljusstakar och det känns verkligen som om jag har fått min julgroove tillbaka... Min man lagar mat och jag sitter med ett glas crémant och ska snart läsa Det fördolda.
Dixie kollar läget i kanalen
De juliga ljusstakarna
Veckan i övrigt har varit rörig med tandvärk och tandläkarbesök (jag behövde ingen rotfyllning) och min man i Stockholm och jag såg klart 90210 och cyklade till Coop för att köpa middag och slog sönder bean i kassan och orkade inte hitta någon att säga till så jag struntade i såsen och cyklade till Netto där de inte hade någon sås alls så jag fick improvisera med crème fraîche och sambal och det gick ju bra det med. Jag hämtade ett paket på posten med ny kappa, klänning, kjol och tröja och känner mig ganska redo för vintern och julen. Och vi åt potatismos och fiskpinnar till middag.
Fiskpinne och potatismos

Inga kommentarer: