tisdag, november 26, 2013

Det har blivit kallt

Jag tror det blir en tidig kväll ikväll. Jag är trött och hade gärna krupit till sängs med en bok redan nu, men på Äntligen Hemma ska de renovera ett badrum utan att riva ut kaklet och det vill jag ju se. Det är ju precis vad vi önskar göra med vårt dassiga badrum på nedanvåningen. Men sen, då ska jag krypa ner i sängen och läsa klart Det fördolda och börja på Michael Connellys senaste; The Gods of Guilt.

Min man är i Stockholm, så alla tjejerna gör mig sällskap i sängen. Hoppas de inte trängs lika mycket som de gjorde natten till idag. Då verkade alla vilja ligga så nära mig som möjligt, Daisy försökte krypa ner under mitt täcke och Dixie la sig på min kudde, Dolly låg vid mina fötter, jag var centimetrar från att trilla ner på golvet... Men det var ganska mysigt ändå. Trots att jag hade ont överallt när jag vaknade...

Igår städade vi på kontoret. Det var meningen att vi skulle möblera om lite också, men jag kom inte så långt. Det gjorde de andra. Jag hade ungefär två ton papper att sortera... Det mesta gick att kasta. Tack och lov! Jag har en hylla till att rensa ur, sen kan jag också möblera om lite. Och börja julpynta. Det var längesen jag var så julsugen som jag är i år. Jag har köpt dukar och servetter och kulor och löpare och ljus och ljusstakar och gud vet allt och det är nästan så att jag blir sugen på att leta reda på min julbrosch som jag brukade ta på mig 1:a december varje år förr... Undrar om jag har den kvar? Undrar om jag ska köpa mig en liten kalender att ha på jobbet, som jag alltid gjorde på mitt förra jobb... Nä, jag ska nog inte ta i för mycket för fort så att jag tappar julsuget...

Igår gick jag och shoppade på lunchen. En fin vit ljusstake till fina datumljuset och en fin röd tändsticksaskhållare blev det. Och ett läppstift och ett rouge. Och efter jobbet åkte vi och hämtade böcker jag beställt. Och åt ostfondue. Och min man åkte till Stockholm och tjejerna och jag låg och läste tills jag somnade.

Idag jobbade jag på jobbet halva dan och åkte hem och jobbade hemma resten av dan. Dixie gjorde sitt bästa för att driva mig från vettet när jag jobbade hemma genom att äta en matta, äta ännu en matta, dra i filtar, slita sönder filtar, ta saker på soffbordet, krafsa på nya köksdörren, gå runt, runt, runt och pilla, leta, bråka... Till sist ringde jag min man och beklagade mig och lät förmodligen halvt hysterisk så då la hon sig ner och somnade. Och jag fick jobba en stund. Och när jag jobbat en stund åkte jag till Coop och hämtade ett paket på posten och köpte mig en klänning och middag till i morgon. Nu är alla jyckar lugna och jag ska gå och lägga mig.

Inga kommentarer: