söndag, juli 07, 2013

Nu!!!

Nu har jag äntligen semester!!! Och jag tillbringar dagen på nya trädäcket och läser och spelar spel och tar igen mig medan min man sliter med trädäckets etapp två.

I torsdags hämtade min man mig strax efter sju och när vi kom hem satt vi ute och åt sushi och till efterrätt hade vi parma och lomo och när det blev för kallt att sitta ute, gick vi in och tittade på Bones.

I fredags vaknade vi hyfsat tidigt och när vi ätit frukost och blivit klara med alla morgonbestyr, stoppade vi in alla jyckarna i bilen och körde ut i Bokskogen. Vi gick vår vanliga runda och för kanske första gången träffade vi på svampplockare. Som såg ut att ha hittat något... De gick åt sitt håll och vi gick åt vårt. Dixie fick springa lös och hade hur kul som helst, Dolly ville helst inte gå alls. Min man och jag hittade lite kantareller, mycket ämne, men faktiskt en hel del som var tillräckligt stora att plockas  och när vi var på väg tillbaka hittade vi ett ganska stort bestånd med vita kantareller och ett gäng blodsoppar.

När vi kom hem placerade vi oss på trädäcket och njöt av solen och sen skuggan, tills det var dags att börja på maten. Jag smörstekte kantarellerna och ett par brödskivor och min man stekte bacon och detta hade vi till förrätt. Fantastiskt gott! Till huvudrätt hade vi oxfilé, klyftpotatis och aioli och satt ute tills det blev kallt och vi fick gå in.

Natten till igår vaknade jag med huvudvärk och tog tablett och en våt handduk och till slut somnade jag om och vaknade inte förrän nio. Huvudvärken hade inte gett med sig så det blev en treo/islatte/cola till frukost. Sen kändes det bättre. Tillräckligt bra i alla fall. Vi åt frukosten på trädäcket och satt sen kvar hela förmiddagen och åt vår lunch där också. Och efter lunchen packade vi in Dixie i bilen och åkte till NetOnNet och köpte en Nespressomaskin till jobbet och sen åkte vi och lämnade den på jobbet och jag passade på att sätta in papper i pärmar och när det var klart kände jag att semestern börjat!

Vi åkte och handlade och kom hem vid sex och började på maten direkt. Klyftpotatis, grillad flankstek, aioli och jordärtskocksmajonnäs blev det.

Tidigt i morse vaknade jag åter igen med huvudvärk och misstänker nästan att det är aiolin som gör det? Ska faktiskt se om jag får huvudvärk nästa gång jag äter aioli också... Vi steg upp vid åtta och åt vår frukost på trädäcket och här har jag stannat. Förutom när jag tog med Daisy en sväng till Spille. Min man gräver och har sig, jag bloggar och har mig, snart äter vi resterna från igår till lunch och i kväll blir det räkor. I morgon börjar min man jobba och jag är valpvakt på heltid. Men förutom att vakta valpen har jag tänkt försöka läsa massor, se en film om dagen, se tv-serier, fota, träna... Vi får väl se hur det går med det...?

Inga kommentarer: