torsdag, juni 13, 2013

Dixie Lou och veckan som gick

På Sveriges nationaldag hoppade vi ivrigt upp ur sängen, åt vår frukost i trädgården, sprang en sväng med Daisy och klockan tolv var vi i Billeberga för att hämta hem vårt lilla underverk, Dixie Lou. Dixie var för övrigt den enda av valparna som inte kom springande för att välkomna oss, hon låg lugnt kvar på filten och sov som en gris, medan de andra hoppade och skuttade och bet mig i tårna och var allmänt vilda och glada. Jag skrev på papper och Dixie badade och en timme senare var vi på väg hem och Dixie somnade ganska omgående i min famn och sov hela vägen hem.
Dixie Lou och flamingon
Champagne och tilltugg
Eftermiddagen tillbringade vi med att lära känna varandra i trädgården. Dolly var med men låtsades inte om Dixie och Dixie brydde sig inte så mycket om Dolly heller. Daisy luktade på henne lite snabbt och gick sen in och la sig och vägrade komma ut igen. Vi firade också med champagne och skagentoast och cigarr  och grillade biff och åt klyftpotatis och sparris och aioli till och satt ute tills det blev kallt och dags att gå in.

På natten sov Dixie mellan min man och mig och det gick hur bra som helst. Förutom att jag inte sov så mycket. Jag låg mest och höll koll så att hon inte skulle trilla ner från sängen. Och det gjorde hon inte. Men hon ålade runt och snuffade på både min man och mig och hon behövde inte gå ut på hela natten.

Ser lite elak ut men är snäll egentligen
Fredagen tillbringade min man på kontoret så jag var ensam hemma med alla jyckarna. Dixie och jag satt ute i det strålande vädret och Dolly gjorde oss sällskap med jämna mellanrum. Daisy såg jag inte till på hela dan. Frukosten bestod av en kokosislatte och en otroligt torr bit baguette, lunchen bestod av en skiva kött melllan två FinnCrisp. Och en islatte. Dixie och jag började lära känna varandra och vi gick små rundor i trädgården och hon kom när jag kallade och hon roade sig med diverse saker hon hittade i trädgården. Bästa leksakerna var en lapp från en klematis, en champagnekork och en liten tom pet-flaska. När hon blev trött kom hon och ville upp hos mig i solstolen och sen somnade hon som en liten gris. När hon knorrat och gnällt en stund.
Totalt avslappnad
Min man kom hem och vi satt i trädgården och åt en trerätters bestående av kronärtskockor, parma och lomo och biff med klyftpotatis och vitlökssmör.
Lilla trädgårdsmästaren
Även lördagen tillbringades i trädgården i solen med lilla Dixie och en bok och jag och min man turades om att springa en runda, jag med Daisy, han utan. Jag läste ut Hypnotisören och förstår inte varför jag inte läst den tidigare? På kvällen spelade Steve Earle på KB och Svärmor skulle vara hundvakt, men jag kände mig inte riktigt okej med det. Dixie väger 8 kilo och kan inte gå i trappor och jag var inte säker på att Svärmor skulle klara att bära henne. Dessutom är hon inte heller koppelvan. Ja, varken Dixie eller Svärmor faktiskt... Så jag bestämde mig för att stanna hemma och min man skulle gå själv. Men när kvällen kom var han inte heller sugen, utan ville hellre stanna hemma med oss så det gjorde han. Det var såklart jättetråkigt att missa Steve, men å andra sidan har vi ju sett honom en sådär tio gånger... Min man lagade en jättegod pizza som vi åt medan vi såg Saw som var ganska obegriplig trots att vi sett den innan...
Dixie och nävorna
I söndags körde vi ett pass kettlebells i trädgåden och Dixie hjälpte till så gott hon kunde. Grannen kom in och klippte bort en bit av häcken och Dixie och Dolly lekte för första gången och jag började på Paganinikontraktet och min man lagade en underbar hamburgare på pullat revben och inlagd lök och bourbon bbq-sås. Till denna delikata middag försökte vi se Saw II, men Dixie ville inte sova och Daisy ville inte äta och det blev allmänt rörigt så vi fick sluta i förtid och gå och lägga oss.
Dixie vill gå och lägga sig
Pullad burgare
I måndags började min man sin semester och jag vaknade med migrän och ont i halsen och gjorde mitt bästa för att komma till jobbet någorlunda tidigt och det hade väl gått bra om jag inte suttit i bilkö i 20 minuter. Men jag fick ju läst i min bok så jag klagar inte. Treo/cola/latte hjälpte inte så mycket och när jag kom hem var jag trött och kinkig och var hundvakt medan min man åkte och handlade och när han kom hem grillade vi lamm och gjorde potatissallad. Och kom i säng alldeles för sent och på väggen i sovrummet satt en gigantisk spindel och den försvann och jag vågade knappt gå och lägga mig...

Dixie och Dolly
I tisdags vaknade jag åter igen med migrän, men utan halsont och gjorde ännu ett försök att komma i tid till jobbet och den här gången slapp jag bilkön, i stället var det busstockning vid Centralen så jag fick hoppa av och gå genom stan och blev lite sen på grund av det. Vid lunch var jag hos kiropraktorn och träffade Katta i väntrummet och sen råkade jag köpa en randig klänning. När jag kom hem från jobbet hade jag skoskav och hoppade över att springa med Daisy. I stället körde jag och Dixie ett pass Jillian i trädgården medan min man sprang med Daisy. Dixie tyckte det var kul med jumping jacks och när jag gjorde sit-ups ville hon helst vara i mitt ansikte så jag satte henne på min mage. Träningsvärk nu, kanske därför? Min man grillade heta kycklingvingar och jag gjorde aioli och sen såg vi Bones och kom i säng i tid.
Ett soligt hörn i trädgården
I går vaknade jag igen med migrän och insåg att det var Dixies fel. Hon ligger på min arm så att jag får ont huvudet, när jag väl insett det och möblerat om lite gick faktiskt huvudvärken nästan över tills jag vaknade. Mitt busskort har tagit slut och sommarkortet börja inte gälla förrän på lördag så jag cyklade faktiskt till jobbet. Det gick bra. Jag kom iväg redan tjugo i åtta och var på jobbet tjugo över och då hade jag också hunnit köpa mig en islatte och träffat Katta på gatan. På lunchen råkade jag impulsköpa en svart klänning på rea och när jag cyklade hem en prickig. Inte på rea. Det gick snabbt att cykla hem, jag cyklade snabbt som vinden tyckte jag och förstod inte hur gamla tanter kunde cykla om mig? När jag kom hem slängde jag mig i solstolen med Dixie och ett glas rosé och Syrran i telefonen. Min man grillade lax som vi åt framför Bones och Dixie och jag gick och la oss tidigt och för att hon skulle somna släckte jag lampan med följd att jag också somnade. Och vaknade tidigt i morse med migrän eftersom hon sov på min arm.
Dixie Lou

4 kommentarer:

Anna sa...

Hon är så sjukt söt!!

åsa sa...

<3<3<3

Kattalena sa...

Hur galet söt är den där Dixie alltså!!!! Så glad att jag fick träffa henne live på jobbet idag! :-D
Och vad mycket god mat ni äter varje dag! Kan ni inte komma och laga lite till oss också? ;-)

åsa sa...

Hehe... Jag ska kolla med Jörgen :-D