onsdag, februari 29, 2012

Nattvak

Jag är sjukt glad att jag jobbar hemifrån i dag eftersom jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Dessutom har jag en dunderhuvudvärk, förmodligen på grund av att jag är så trött.

Hunden med hickan
Jag kom i säng alldeles för sent igår. Först var det ju dubbelavsnitt av Project Runway och sen kunde jag inte låta bli att ligga och läsa en stund. Klockan var strax efter tolv när jag äntligen släckte. Jag låg och slumrade en stund och strax efter ett blev jag väckt av Debbie som gnällde desperat. Jag släppte ut henne ur hundrummet och hon rusade ner för trapporna bort till köksdörren och ville gå ut. Väl ute gick hon runt och letade gräs och annat hon kunde tugga i sig och jag förstod att hon mådde illa. Tjugo minuter senare höll hon fortfarande på att rusa runt i trädgården och jag började tröttna och ville gå och lägga mig, vågade knappt gå ut för att se vad hon höll på med, av rädsla att bli utelåst mitt i natten i pyjamasen. Medan Debbie hickade och mådde illa, gav jag upp och satte mig på golvet i kökshallen och sms:ade till min man och spelade Bejeweled. Debbie blev klar och kom in och ville komma in och lägga sig i sängen hos mig och jag lät henne. Hon försökte nog komma till ro, men det gick inte så bra. Hon hickade och slickade sig och flyttade sig och till sist gick det inte längre och hon ville gå ut igen. Så vi upprepade proceduren, hon rusade runt i trädgården och jag satt på golvet och spelade spel och sms:ade till min man. Till slut var hon redo att lägga sig. Den här gången ville hon göra ett försök i soffan och jag la mig bredvid henne och klappade och lugnade henne så att hon skulle sluta hicka. Det gick nästan till slut, men jag hade ingen lust att ligga i soffan hela natten, så jag övertalade henne att följa med upp. Då var klockan tjugo i tre. När hon låg hos mig i sängen den här gången gick det bättre. Jag låg på tvären över sängen och klappade henne tills hon slutade hicka, slumrade till och vaknade av att hon hickade, klappade henne tills hon slutade igen och så höll vi på halva natten. När klockan ringde i morse vid sju orkade jag inte bry mig, utan somnade om igen och vaknade halv nio.

Jag tog med mig Dolly och Daisy till Netto för att köpa nötter och ost och när vi kom hem gjorde jag mig ett litet mellanmål och en kopp te och tänkte börja jobba effektivare än jag gjorde innan jag gick till Netto. Det gick inte så bra, för nu vill min dator inte koppla upp sig till jobbdatorn. Så jäkla typiskt! Jag vill bara jobba klart för idag och lägga mig och sova en timme i soffan, men om dagen fortsätter på det här viset så lär jag ju inte ha jobbat klart innan det är dags att gå och lägga sig för natten...

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Så söt Debbie är!!! Jobbig natt...

åsa sa...

Visst är hon en sötnos! :-)