söndag, januari 01, 2012

Pyjamaspartyt

Idag känner jag mig, ja om inte utvilad, så åtminstone en smula mindre utmattad. Jag är inte så trött att det snurrar, även om jag lätt hade kunnat gå och lägga mig för natten redan nu...

Natten till nyårsafton bestämde min man och jag oss för att strunta i jyckarna och låta dem sova inne hos oss om de ville. Vi orkade inte bråka och vi orkade inte gå upp och natta. Så Dolly och Debbie sov hos oss och Daisy hade hela hundsängen för sig själv. Visst hade vi ont i ryggen och kände oss stela när vi vaknade igår morse, men vi var i alla fall nästan utsövda. Nästan...

Nyårspromenad
I fredags slutade jag klockan tolv och mötte min man nere på stan. Vi åt hamburgerlunch på Texas Longhorn och gick en kort sväng på stan innan vi åkte hem och när vi kom hem gick vi och la oss och sov middag en timme innan jyckarna väckte oss. Så skönt att få sova en stund! Jag kärnade smör och vi dukade upp ostar och salami och bröd och smör och vin och satte oss i soffan och åt och tittade på Little Fockers.

På nyårsafton sov vi så länge vi kunde och efter frukosten packade vi in oss i bilen och åkte ut i Bokskogen för att gå en sväng med jyckarna. Vi promenerade runt slottet och det var så fint och dimmigt och trolskt och ovintrigt. Och när vi kom hem duschade vi oss och satte på oss pyjamasarna och började på nyårsmiddagen.

Menyn bestod av:
Förrätt
Rårakor med vispad crème fraiche, löjrom, finhackad rödlök och champagne

Huvudrätt
Lammfilé med smält vitlökssmör, rösti, aioli med vispad crème fraiche, rödvinssås, fyllda tomater och ett Nebbiolo.

Nyårsrosor
Efterrätten, som bestod av ost, hoppade vi över eftersom vi var alldeles för mätta.

Vi såg Bad Teacher efter maten, rökte varsin cigarr samtidigt och jag somnade i soffan efter filmen och vaknade strax innan tolv.

Jyckarna klarade raketerna bra. De var trötta efter skogspromenaden och jättemärgbenen de ätit tidigare på kvällen. Dolly tyckte såklart att det var jobbigt, men härdade ut, Daisy brydde sig inte nämnvärt och gick ut en sväng och tittade på raketerna. Debbie tyckte det var konstigt, men accepterade läget och gick till och med efter Daisy ut, men blev lite rädd och sprang snabbt in igen. Hon blev i alla fall inte så rädd att hon inte vågade sig ut en gång till, då för att slåss med Daisy.

Nyårstrött Debbie
Vi kom i säng vid halv två eftersom vi fick vänta tills alla raketer slutat innan vi kunde gå ut med jyckarna och sen var vi bestämda och tvingade dem att sova inne på hundrummet. Dolly var envis och gnällde till närmare halv tre, men jag var envisare och lät mig inte bevekas. När jag inte stod ut med hennes gnällande längre gick jag in och sa till henne att gå och lägga sig och sen la jag en filt över huvudet på henne, stängde sovrumsdörren och somnade som en stock.


I morse fick vi sova ända till åtta då Dolly och Debbie väckte oss, men de somnade snabbt om när de fick lägga sig hos oss. Vi har tagit det lugnt idag och sett två filmer, är inne på den tredje. Vi har hunnit med en sväng på Coop och en runda med jyckarna också. Jag svängde ihop en god laxröra till lunch, medan min man åt ål och äggröra. Egentligen är jag trött och vill gå och lägga mig, men i morgon är det jobb igen och jag vill dra ut på ledigheten så långt det bara går. Vi har precis ätit lamm, aioli, klyftisar och stekt sparris till middag och nu röker vi varsin liten cigarr och tittar på Mrs. Doubtfire. Skönt att det bara är tre arbetsdagar den här veckan och en av dem jobbar jag hemifrån.

Inga kommentarer: