söndag, december 04, 2011

Andra advent

Jag insåg idag att jag inte har koll på något alls inför julen. Jag vet inte vad jag ska ge min man i julklapp och jag har noll koll på julmaten. Det enda jag har någorlunda koll på är hur jag ska duka och dekorera. Det minst viktiga alltså... Men vi har i alla fall köpt alla julklappar till jyckarna och det är ju alltid något...

Daisy
I fredags slutade jag halv fyra och tog bussen hem. Vi packade in oss i bilen och körde till Spille för att gå en sväng med jyckarna i mörkret. När vi kom hem tände min man alla ljusen och jyckarna fick märgben och jag la manchego i olja och värmde bröd och la upp salami och skinka och sen satte vi oss i soffan med gott vin och åt och kollade på ANTM. Vi försökte se en obegriplig film också, Year One, men vi somnade.

Igår var vi ute och letade efter träningsprylar till oss och julklappar till jyckarna. Julklapparna köpte vi som sagt och träningsprylarna har vi nog sett ut. Ska kolla runt lite till först bara. När vi kom hem var vi trötta och kalla och tröstade oss med varsin kopp varm choklad och lite salami. Vi hade biff och aioli till middag och när vi åt såg vi The Next Three Days som var en mycket rörig film.

Skrylle
Idag har vi varit i Skrylle och haft avslutning på Debbies valpkurs. Alla kurserna hade gemensam avslutning och vi hade med oss Daisy också. tillsammans gick vi en promenad i skogen och avslutade med fika. Den som ville fick prova på att gå i en tygtunnel och Daisy visade hur det skulle gå till. Om och om och om igen... Hon slutade aldrig så till slut fick jag leda bort henne därifrån. Debbie tyckte att tunneln var det hemskaste hon sett på länge, så hon vägrade.


När vi kom hem var vi kalla och tog ett långt varmt bad och sen drack vi lakritsglögg och åt pepparkakor med ädelost och lussekatter. Gott! Men nu börjar jag bli hungrig igen så jag ska nog ta mig lite salami. Vi borde sätta in kycklingen i ugnen också. Där kan den stå medan vi julpyntar lite.

Inga kommentarer: