tisdag, januari 25, 2011

Röda skor

Jag har bestämt mig för att köpa ett par röda skor. Det är min belöning till mig själv för att jag gått ner dryga 9 kilo genom att träna. Jag var inte beredd på det. Jag trodde inte att det skulle göra någon skillnad alls att träna, man kan faktiskt säga att jag var ganska motsträvig i början. Men jag gjorde det. Jag började träna och nu har jag tränat i snart tre månader om man räknar bort juluppehållet på nästan tre veckor.

Jag hade inget mål när jag började träna. Jag har fortfarande inget mål, men det är skönt att se att det gör någon skillnad. Det är skönt att inte ha så ont i ryggen längre och det är skönt att inte ha ont i axlar och armar och det är skönt att inte vara så stressad. Det är skönt att träna helt enkelt. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle säga... Eller skriva...

I början trodde jag inte att jag skulle gå ner. Inte förrän jag gått ner fem kilo började jag inse att det kanske fanns vissa överraskande effekter med att träna och då bestämde jag mig för att om jag lyckades gå ner 9 kilo skulle jag belöna mig med något onödigt. Anledningen till att jag bestämde att 9 kilo skulle vara "målet" (även om jag inte kallat det mål) är att det inte känns så stort att bara gå ner 9 kilo. 10 kilo känns mycket större och allvarligare.

Nu har jag inget nytt mål, inget nytt att uppnå. Jag ska bara fortsätta att träna varje dag och går jag ner mer tackar jag och tar emot, går jag inte ner något mer är det också helt okej.

8 kommentarer:

Ridgekatten sa...

Men oj, grattis, vad kul! Förstår precis känslan. När jag bröt benet förlorade jag alla träningsmöjligheter för lång tid, vilket såklart gav effekter.
Det gör skillnad att kunna träna och vara i form, jajamen.
Och belöningar är ljuvliga!

Intressant med Inception ja! Det var också min tanke redan dagarna efter, "jösses den måste jag se om". Har inte gjort det ännu, men den finns nära i jourbutiken så jag brukar snegla på den haha...
Och DiCaprio, javisst är han duktig, jag ser alla hans filmer. En annan underskattad är Angelina Jolie. Du har väl sett Changeling?

åsa sa...

Ja! Helt fantastiskt! Varför började jag inte träna innan liksom...? :-)

Jag gillade inte DiCaprio innan, tror det var Titanic som fick mig att ogilla honom, men jag är inte säker. Jag har ju faktiskt sett en hel del bra med honom sen dess... Ska se fler helt klar!

Changeling har jag bara sett början på, jag orkade inte riktigt. Kanske ska ge den en ny chans då? Angelina är jag lite kluven till. Hon tog ju Brad från Jennifer... Och sen så tycker jag att hennes filmer är väldigt ojämna. Jag får nog ge henne också en ny chans...

Unknown sa...

Vad Du är duktig!! Du inspirerar mig. Vad är det Ni tränar? Jillian va? Är det jobbigt? Är det DVD. Fy vad avundsjuk jag blir...Keep going!

åsa sa...

@Marie: Du är ju jätteduktig och tränar så att jag blir helt matt och känner att jag ligger i lä! :-)

Mest har det blivit crosstrainer nu när vi varit lite lata, men vi försöker klämma in ett pass Jillian lite här och där. Jag rekommenderar verkligen både hennes yoga DVD och hennes 30 Day Shred. Sjukt jobbiga pass, men bara 30 minuter så man står ut! :-)

Unknown sa...

ok, jag tränar men jag går liksom inte ner i vikt..:)
Tack för tipset om dvd erna. Kan vara bra att ha när man inte hinner i väg någonstan och trettio minuter får man väl ändå hitta någonstans, det är ju trots allt en investering i sig själv. Vill du ha en aha upplevelse så stoppa nio kilo i en påse och väg av lite med armen...Jäklar, nio kilo är inte lite..

åsa sa...

Jag har ingen aning om varför jag går ner i vikt. Är lika förvånad varje vecka när vi väger oss. Jörgen har gått ner 5 kilo. Han är också förvånad. Maten har vi inte ändrat så mycket på, mer än att vi äter mer fisk och fågel och mindre rött kött. Och så tränar vi varje dag och undrar om det kanske är det som gör det? Eller så är min kropp så chockad över att jag börjat träna...? :-)

Nä, nio kilo är inte lite när man tänker på det... :-)

Christine sa...

Så bra jobbat, Åsa! De skorna är du väl värd!

åsa sa...

Tack Christine! :-)