måndag, januari 10, 2011

Kalkonmiddag, nytt år, nytt liv

I lördags var det dags för den traditionella kalkonmiddagen hemma hos oss. Vi är inne på tredje året nu så nu kan vi verkligen kalla det för tradition. Av någon märklig anledning (Modern) bestämde vi att de skulle komma redan klockan fyra, vilket är lite väl tidigt när man lagar kalkon. Vi steg upp åtta och hade fullt upp hela dan. Jag var urstressad och pratade dubbelt så fort som vanligt och upprepade allt jag sa ungefär tre gånger. En jäkla tur att min man är van och förstående!

Kvällens meny bestod av örtspäckad kalkon med calvadossås, schalottenlök och brysselkål gratinerad med parmesan- och brödströssel, mandelpotatis- och jordärtskockspuré, syltad butternut pumpa och lingon- och fikonröra. Det var första gången vi inte tillagade kalkonen enligt Nigella och tyvärr blev den inte lika bra som vanligt. Tiden i ugnen stämde inte överens med receptet, vi hade inne kalkonen ca 3 1/2 timme, vilket var längre än det stod i receptet (vår kalkon var dessutom mindre) och den blev tyvärr inte riktigt klar. Det löste vi lätt genom att låta kalkonen åka in i ugnen en stund till, men ändå... Calvadossåsen blev heller inte så god som jag hade förväntat mig, men brysselkålen var fantastisk! Det var ju inte så att det inte var någon god måltid, det var mycket gott om jag får säga det själv, men jag hade nog förväntat mig lite mer...

Medan vi väntade på att maten skulle bli klar förfestade vi på ett vitt mousserande vin och åt crustader med hummerröra till. Crustaderna serverade jag på ett trevåningsfat och det såg väldigt elegant ut, men såklart glömde jag att fota. Jag glömde faktiskt helt att fota den färdiga maten.

Till efterrätt gjorde jag var sin osttallrik på lite fantasilösa ostar, men det var väldigt gott ändå.

När vi var mätta och belåtna spelade vi bowling och golf tills det var dags för kaffe och choklad.


I söndags var jag trött. Inte för att det blev speciellt sent kvällen innan, eller för att vi drack speciellt mycket. Det var säkert all stress och alla förberedelser innan som tröttat ut mig. Jag var så trött att jag somnade strax efter elva på förmiddagen när jag försökte se District 9. Jag vaknade efter 20 minuter och sen somnade jag vid tre när vi såg Ice Age 3.

Och idag var det en helt vanlig måndag igen och nytt år och nytt liv. Fast inte så nytt liv egentligen, vi ska bara börja om med träningen som fått vila under helgerna. Jag har sjukt svårt att motivera mig till att träna ikväll. Klockan är nästan halv tio och vi har precis ätit. Det blev en sen middag eftersom vi var tvungna att åka och handla när vi kom hem från jobbet.

4 kommentarer:

Kattalena sa...

Vilket jobb! :-)
Men så mysigt det ser ut!!! Och så gott det lät!

åsa sa...

Ja, det var ett jäkla jobb alltså! Men det blev bra till slut! Puh! :-)

Christine sa...

Kul att du har börjat träna. Det är tufft med omstarter, men häng i bara, snart lossnar det och belöningen är härlig, eller hur?

åsa sa...

Ja, belöningen är härlig! Jag kom in i träningen bra i höstas, hoppas det går lika bra nu efter omstarten! :-)

Jag ser att du också är på g!