torsdag, januari 06, 2011

Ännu en röd dag

Jag gillar det här med röda dagar och ledighet. Det var så skönt att inte behöva stiga upp i morse. Fast jag vaknade faktiskt halv fyra och var onödigt pigg. Jag kunde inte somna om, så jag låg och lekte med telefonen en stund.

Min man är ute och matar fåglarna och jag sitter i soffan och dricker min kalla morgonlatte och läser. Snart ska vi åka och handla inför lördagens kalkonmiddag. Vi har mycket att göra idag, men jag vill mest sitta och läsa. Men jag ska nog hinna med det också. Så jättemycket har vi inte att städa och fixa här hemma. I morgon är jag ledig och min man jobbar, men han ska till tandläkaren på morgonen så jag tänkte följa med honom in till stan och passa på att handla det sista. Jag är sjukt sugen på ett par ljusstakar jag såg på Bolagret igår. De skulle nog passa perfekt i fönstret i matrummet.

Igår slutade jag redan klockan ett och gick en sväng på stan innan jag mötte upp med min man vid två. Han skulle också slutat tidigt, men det körde ihop sig på banken så han fick jobba ända till kvart över fem. Det är tur att han kan sköta det mesta via telefon. Jag kände mig lite ensam när han satt och pratade med någon kund hela vägen hem på bussen...

När vi kom hem drack vi vin och åt bröd med kronärtskockspuré. Jag satt i vardagsrummet och spelade spel och min man satt i matrummet och jobbade och när vinet var slut gick vi ut en runda med jyckarna. Vi träffade grannen och hans 9 månader gamla valp utanför grinden och gick med dem till Spille. Den lille försökte få igång både Dolly och Daisy, men Daisy är en svartsjuk surpuppa och ville inte att han skulle busa med hennes syster. Eller hälsa på hennes matte... Det blev en lång och skön runda i djup snö och när vi kom hem var vi helt slut. Alla fyra.

Vi tände ljus och öppnade en liten flaska champagne och åt räkor och tittade på Gordon Ramsey och sen somnade jag i soffan medan min man var ute med jyckarna.

4 kommentarer:

Christine sa...

Vilka superfina bilder, Åsa! Du måste vara en riktig mästerfotograf! Otroligt SNYGG blogg, länge sedan jag var inne här.

Anonym sa...

Du är väl för snäll Christine! :-)

Kul att du har börjat blogga!

åsa sa...

Fast jag är ju inte anonym! Jag är ju jag!

Christine sa...

Haha... roligt ja, du är ju du ju!