måndag, december 06, 2010

Måndag igen...

Och så är det måndag igen... Jag har jobbat hela dan och köpte ingen latte på vägen dit. Jag var för ovanlighetens skull inte sugen alls. Hoppas resten av veckan fortsätter utan lattesug. Jag börjar bli lite trött på all latte jag häller i  mig. Lunchen tillbringade jag med att köpa julklappar åt min man. Det börjar ju bli dags nu...

Helgen gick fort som vanligt och jag har sovit dåligt och känner mig allt annat än utsövd. Idag har jag på gränsen till huvudvärk. Huvudvärk som förmodligen beror på dålig sömn. 

I fredags hade jag en härligt lat förmiddag då jag låg i sängen och bloggade och läste bloggar, åt en sen frukost, gick ut med jyckarna och tog god tid på mig då jag duschade och gjorde mig i ordning. Vid ett var jag klar och begav mig till Burlöv Center. När jag kom fram var jag galet hungrig och fick börja med att luncha på Espresso House. Sen gick jag in i varenda affär och kollade. Det kändes fantastiskt att få gå på Plantagen och Rusta helt själv. En sån frihet!Det blev inte så mycket shoppat som jag hade tänkt mig; en mascara till mig och några julklappar till min mans kalender bara. Jag hade tänkt köpa vinterstövlar eller vinterskor, men hittade inget jag kunde bestämma mig för. Så jag gick in på Coop och shoppade loss. Middag till helgen och 2,5 kg lax att grava. Och sen in på Systembolaget för att köpa vin och sen skulle jag ta mig hem i snö och slask och med fyra tunga kassar. Jag tog bussen en bit, men fick gå från Sockerbitstorget och jag svor högt för mig själv i stort sett hela vägen. Det var ingen picknick att bära tunga kassar med hala skor i snö, men jag kände ändå en viss tacksamhet över att jag tränat. Det hade nog varit jobbigare utan träningen.Jag kom hem strax innan sex och gick ut med hundarna, öppnade en flaska vin, fixade middag och parkerade mig i soffan och satt där tills det var dags för kvällan vid tolv. Min man som var på fest i Stockholm ringde och sa godnatt vid ett. Jyckarna sov hos mig hela natten, men jag hade problem att sova. Tyckte jag vaknade mest hela tiden, låg och vände och vred mig och tyckte det var varmt och jobbigt, trots att jyckarna höll sig på sin sida av sängen.


Jag hade tänkt hinna med så mycket på lördagen innan min man kom hem, men trots att hans plan var över en och en halv timme försenat, så hann jag i stort sett inget alls. Jag åt frukost, gick ut med hundarna, pratade i telefon, plockade undan, tog ett oljigt bad, julpyntade (yttepyttelite) och vid halv sex kom äntligen min man hem. Vi hjälptes åt att laga middag, ankbröst, sötpotatis, klyftpotatis och aioli. Och sen somnade vi i soffan. 
Igår hade vi sovmorgon tillsammans med hundarna och efter frukosten gick jag ut en rejäl långrunda med dem i det snöblandade regnet. Riktigt skönt faktiskt. Framåt eftermiddagen åkte vi till Burlöv Center för att köpa stövlar till mig och i Eccoaffären hittade jag ett par jag gillade, men de fanns inte i min storlek. Men kvinnan i affären kollade runt och såg att på Nova fanns två par, så vi körde helt enkelt dit. Jag köpte stövlarna och inlägg och idag är jag riktigt nöjd när jag promenerar runt i mina nya stövlar.


Vi åt Espressolunch på Nova och när vi kom hem kände jag ett behov av ett yogapass. Så jag tog mig i kragen och gjorde yoga. För första gången på länge. Min man är förkyld så han slapp, men han kom med glada tillrop från köket när jag kämpade på. Efteråt kändes det bra. Mycket bra. 


Inga kommentarer: