söndag, oktober 03, 2010

Mindre än en vecka, mindre än två veckor

Idag är det mindre än en vecka tills jag fyller år och mindre än en två veckor till cocktailpartyt. Vi har massor att göra hela tiden, men vi hinner typ inte med något. Det kan vara så att jag och min man är världens mest ineffektiva.

Igår sov vi alldeles för länge. Jag vaknade inte förrän vid nio trots att jag la mig vid ett. Då hade jag redan sovit en timme eller två i soffan... Efter frukost och ett avsnitt Top Model gick jag ut en rask runda med Daisy och sen åkte vi iväg och shoppade. Vi köpte massor med växter till trappan och min man blev förvånad över hur snabbt det gick. Fast det var nog det enda som gick snabbt... Vi åkte till Jägersro Center och köpte vinet till cocktailpartyt (det gjorde ont i plånboken vill jag lova...), jag köpte mig en BH (väl behövd!), vi letade febrilt efter presenter till Josephine som fyller år i morgon, och vi köpte mat och när vi kom hem var klockan redan halv sex. Jag hade ont i huvudet och behövde vila en stund när vi kom hem. Vi drack lite vin innan vi planterade alla nyinköpta växter och placerade krukorna på trappan. Det blev ännu bättre än jag vågade hoppas. Vi satt ute och drack lite vin till och sen blev jag helt matt och yr och fick gå in och lägga mig en stund i soffan. Min man kom med lite salami och bröd och jag låg i soffan och åt och frös som en gris tills maten var klar. Och sen åt vi och jag fortsatte att frysa som en gris tills det var dags att sova, då var jag alldeles för varm. Så klart...

I morse vaknade jag med ett ryck klockan åtta och studsade upp av stressen av allt vi måste göra. Jag tog med mig jyckarna ut på morgonrundan medan min man lagade frukost. Det var så mysigt att ha med båda två, Dolly var på gott humör och valde själv att följa med. Efter frukosten åkte vi till Burlöv Center och handlade till middagen och hittade äntligen, äntligen presenter till Josephine. När vi kom hem skrev vi en lååång lista över allt vi behöver göra innan cocktailpartyt och plötsligt var det dags att göra sig i ordning för att åka på kalas hos Josephine som firade sin tvåårsdag idag. Vi hämtade Ingrid på vägen och var så klart sena, fast det var ju inte Ingrids fel...

Josephine och hennes föräldrar bjöd på marinerad fläskfilé och potatisgratäng och massor med goda tillbehör och Ingrid och jag drack vin i massor. Och sen var det tårta. Som jag knappt orkade äta, men jag gjorde mitt bästa för att trycka ner en bit.

När vi kom hem vid sex satte jag igång med en köttgryta som nu står på spisen. Min man började röja bland sladdarna. Och så provade vi drinkar till cocktailpartyt.

Puh! I kväll får det nog bli en tidig kväll. Jag är helt slut av att ha haft huvudvärk hela helgen. Och i morgon måste det nog bli Ikea.

Inga kommentarer: