måndag, oktober 25, 2010

Kort helg

I fredags tänkte jag gå från jobbet vid fyra. Min man var i Oslo och jag tänkte hinna handla, rasta jyckarna och mysa till det där hemma innan han kom hem. Det gick sådär. Jag kom inte iväg från jobbet förrän närmare halv fem. Rusade in på Systembolaget och rafsade åt mig ett par flaskor vin, stod i kö alldeles för länge, rusade in på Hemköp och insåg att jag glömt inköpslistan på jobbet, chansade lite och stod sedan i den långsammaste kön av dem alla. Jag var varm och svettig och hade ont i foten men gick i rask takt till Möllans Ost där alla som var före mig i kön naturligtvis skulle smaka på allt i hela affären. Det blev min tur till sist och jag fick köpt det jag skulle, såg att det var två minuter tills bussen skulle gå och chansade på att hinna. Jag småsprang hela vägen och höll ögonen öppna efter bussen, men naturligtvis kom den inte. Inte alls. Jag fick ta 133:an i stället och höll på att inte komma av eftersom den var fullproppad. Men jag kom av och slapp hamna i Lomma.

Jag kom hem och gick en kort runda med hundarna, tände lite ljus och sen bara satt jag i soffan en lång stund och försökte komma ikapp med mig själv. Och sen kom min man hem med en present till mig. En mascara från M.A.C. Precis vad jag ville ha. Vi åt, tittade på tv och somnade i soffan.

I lördags vaknade jag sju och bestämde mig för att stiga upp. Jag gick ner och satte mig i soffan och tände ljus och bara hade det mysigt en stund. Det är ju det bästa med höst och vinter, att det är mörkt och mysigt på morgonen. Efter frukost och långpromenad med jyckarna åkte vi till mitt jobb och jobbade. Min man hjälpte mig och det är jag så glad, så glad för! Vi jobbade från elva till fem och sen orkade jag bara inte mer. Jag var helt slut! Vi åkte och handlade och när vi kom hem träffade vi grannen och fick två burkar honung från hans bikupa. Lite coolt att veta att våra blommor är med i honungen...

Jag lagade middag till min man, biff, aioli, klyftpotatis med rosmarin- och vitlöksröra och trattkantarellsås. Vi åt, tittade på tv och somnade i soffan.

I söndags hade vi fria aktiviteter. Det var så skönt! Jag låg i soffan och spelade Sims och min man satt och läste en tidning. Däremellan hann vi tvätta ett par maskiner tvätt och ta ett långt och härligt bad. Även om det var en skön och avkopplande söndag, kändes det i kroppen att helgen var alldeles för kort.

2 kommentarer:

Ridgekatten sa...

Meeen det är ju så svårt att mysa i mörkret... Man vill bara sova bort det ju! ;)
Men det lät nice med "hemmahonung"!
Har varit lite sugen på att ha en bikupa själv, tydligen får man ha det på kolonin till och med. Verkar spännande att pyssla med om små liven!

åsa sa...

Men det är ju så mysigt att mysa i mörker med tända ljus och lyssna på regnet. För det är ju allra mysigast om det regnar och stormar samtidigt! :-)

Jag är också lite sugen på bikupa. Eller ett litet humlehus kanske... Men en bikupa verkar ge hur mycket honung som helst. Fantastiskt egentligen! Hur de jobbar de små bina...