måndag, oktober 25, 2010

Cocktailpartyt

Och förra helgen hade vi cocktailparty för att fira min och mannens födelsedagar.

Syrran kom ner på fredagen och hjälpte mig i köket medan min man storstädade hela huset. Vid sju orkade vi inte längre och satte oss i soffan med var sitt glas vin och sen tittade vi på Idol och åt Bookmaker Toast. Det blev en ganska tidigt kväll.

På lördagen vaknade jag stressad klockan sju, men jag steg säkert inte upp förrän halv åtta. Vi åt frukost och började sen att förbereda. Städa, diska, duka, dekorera, laga mat, lägga upp mat, göra oss i ordning... Jag var stressad och kände inte att jag hade något under kontroll och var så glad att Syrran var här och hjälpte mig! Världens bästa hjälp!

Klockan sex dök gästerna upp en efter en, av 18 inbjudna dök 13 upp. Modern, Rolf, Styvsyrran, Styvsvågern, Svärfar, Katta, Michael, Becka, Hanns och Ingrid. Jag var uppe i varv av all stress och åt nästan inget på hela kvällen, jag drack faktiskt inte speciellt mycket heller får jag ju säga till mitt försvar... Det var sjukt varmt inne eftersom vi hade 80 tända ljus och trots att jag tillbringade massor med tid ute i "rökrummet" fick jag huvudvärk framåt kvällen. Men jag tog en treo och det dämpades lite, lite. Det var en trevlig kväll och vi fick fina, fina presenter; champagne, amarone, en middag för två, presentkort på teaterbiljetter, jag fick en ostprovning och min man fick cigarrer. Gästerna gick hem, Syrran och jag satt i soffan och pratade medan min man städade undan. Syrran och jag gick ut med jyckarna (som tillbringat kvällen i sovrummet). Syrran gick och la sig och jag umgicks med min man en stund.

Söndagen tillbringade vi stillsamt i soffan. Styvsyrran kom förbi med bebisen och iranska kakor. Mycket goda kakor! Och väldigt gullig bebis! Sen körde Styvsyrran Syrran till tåget och jag och min man gick ut en långrunda med jyckarna.

Inga kommentarer: