torsdag, september 09, 2010

Syrran fyllde år

I fredags packade vi in oss och hundarna i bilen och körde till Stockholm för att fira Syrrans födelsedag. Eftersom vi inte riktigt hämtat oss från NY kom vi i säng lite för sent och steg alltså även upp lite för sent. Elva kom vi iväg och halv sju svängde vi in på Syrrans gata. Perfekt timing eftersom hon precis kommit hem från jobbet. Hon kom ner och hälsade på jyckarna ute på gatan bara för att de inte skulle välta hennes lägenhet. Med var sitt grisöra i munnen gick hälsandet som en dans. Nästa hälsande gick inte fullt lika bra. Det var när Syrrans granne, Sessan, kom och knackade på. Hundarna var lite uppe i varv och visste inte hur de skulle bete sig hos Syrran så de började att skälla som två tokiga rabieshundar. Daisy lugnade ner sig ganska snabbt medan Dolly skällde så jag fick ta tag i nosen på henne för att hon skulle tystna. 

Vi gick ut en sväng med hundarna och handlade ingredienser till bookmaker toast. Dolly tyckte det det var hur ball som helst att promenera runt i Abrahamsberg. Så pigg ser vi sällan henne...

När vi var tillbaks hemma hos Syrran gjorde vi mat och jyckarna däckade på en filt i vardagsrummet. De gjorde tappra försök att lägga sig i soffan, men Syrran var benhård: Inga hundar i soffan! Senare på kvällen kom Syrrans kompis Christine och skulle sova över. Hon knackade inte på dörren utan gick rakt in. Snacka om att hon blev utskälld av jyckarna! Daisy mjuknade förstås väldigt fort och fjäskade runt en stund, medan Dolly var lite mer avvaktande. Fast inte så länge. De var ju trötta och somnade snart på filten igen.

Natten tillbringade jag och min man i soffan. Jag låg ytterst och fick "nöjet" att knuffa ner Dolly, som helst inte ville sova på golvet. Till sist tröttnade jag och knuffade ner henne riktigt irriterat och det verkade funka. Hon stannade på golvet resten av natten. Jag kan ju inte säga att jag sov speciellt bra på natten eftersom jag låg och hade koll på hundarna i något slags halvmedvetande tillstånd.

Lördagen började ganska sent. Vi åt frukost och körde iväg med jyckarna och Syrran till Syrrans jobb. Hon hade nämligen glömt plånboken på jobbet och eftersom vi skulle iväg och storhandla till kvällens middagsbjudning kändes det som en bra idé att hämta plånboken. Det var kul att kolla in syrrans jobb och kollegor. När plånboken var hämtad gick vi en runda på universitetsområdet. Hur fint och mysigt som helst!

Vi åkte och handlade och när vi kom hem började vi med kvällens förberedelser och när vi var klara började gästerna att komma. Moster, kusin, granne och pojkvän dök upp. Syrran bjöd på en fantastiskt fin fiskgryta och en härlig äppelefterrätt och vi pratade höll på till klockan var närmare tre. Jyckarna uppförde sig nästan exemplariskt. Vi stängde in dem i sovrummet genom att sätta för dörren med plastbackar, på så vis kunde de vara med ändå. Det gick bra. De skällde lite när gästerna kom, men tystnade lika snabbt igen. Efter maten släppte vi ut dem och då mjuknade Syrran lite och de fick ligga i både säng och soffa.

Natten tillbringade jag och min man i soffan med båda jyckarna som under helgen lärt sig att det lönar sig att vara envis. De vägrade att sova på golvet och till slut gav jag upp. Jag låg där inklämd mellan min man och Dolly och svettades som en gris. Daisy låg som en liten kanelsnäcka vid våra fötter och märktes inte riktigt lika mycket...

På söndagen åkte vi hem igen. Vi kom inte iväg förrän vid ett, men det var ingen trafik så vi var hemma redan halv åtta. Trots att vi stannade och åt på Max där de hade en evighetslång kö. Jag sov en del i bilen och det var skönt. När jag inte sov spelade jag Angry Birds. Min nya drog.Inga kommentarer: