onsdag, augusti 11, 2010

S.E.M.E.S.T.E.R!!!

Fredag
Jag inledde semestern i fredags med att gå lite tidigare från jobbet. Jag träffade Ingrid och gick en sväng med henne på stan för att hitta en födelsedagspresent till min man. Naturligtvis passade jag på att köpa nagellack till mig själv också när jag ändå var ute och shoppade... Jag missade 132:an och tog 133:an, men chauffören hade nog ingen koll på vilken buss han körde eftersom han körde fel två gånger. Men jag kom hem till slut även om jag var lite försenad...

Vi åt salami och mozzarella och drack vin innan vi började på maten. Bookmaker Toast. Gott! Eller mest var det ju min man som lagade mat, jag pratade med Syrran i telefon... Vi såg Fool's Gold, jag somnade i soffan, vaknade med migrän, stapplade upp och tog två Nattpanodil innan jag gick och la mig. Sov dåligt hela natten, det var varmt, jag hade migrän, det kliade, nattpanodilen funkade inte.

Lördag
Jag steg upp vid sju, tog en treo som jag "sköljde" ner med choklad, vi hade inget annat hemma. Vi åt frukost, gick en långrunda med jyckarna och åkte iväg till jobbet. Jag hade lite att fixa innan jag kunde ta semester på riktigt. Min man hjälpte mig med att sätta in papper i pärmar medan jag skrev mail och städade och fixade. Två timmar var vi där och det var ju faktiskt helt okej. Vi åkte och handlade, åt lunch och somnade nästan i var sin solstol. Jag gick in och somnade i soffan i stället.

Kvart i åtta träffade vi Katta på St Gertrud för att se Dan Hylander. Vi var alla tre trötta, men hoppades på en bra konsert. Det var ju faktiskt väldigt bra förra året då Katta och jag såg honom. Även då på St Gertrud. Tyvärr var det en väldigt tråkig konsert. Vi gick hem klockan tio. Efter två timmar alltså. Det var en oengagerad konsert med en oengagerad publik och dåligt ljud och stundtals kändes det som om vi var med i deras replokal. Dan Hylander verkade mest prata till sina medmusikanter på scenen och låtvalet var tråkigt. Men min man hade tur i oturen. Det var hans första konsert med Dan Hylander men hans favoritlåt (21/3) spelades nästan meddetsamma.

När vi kom hem gick vi ut med jyckarna och sen satte vi oss i uterummet med tända ljus och drack lite vin och rökte cigariller. Det var så mysigt och avkopplande och det kändes verkligen som semester.

Söndag
Gick en rask runda med jyckarna på Spillepengen, åkte till Rusta för att köpa hantlar, de hade inte de jag ville ha så vi åkte till Nova. Där hittade vi 2 kg hantlar på Rusta, men 1 kg var helt omöjligt att hitta. Vi letade på Rusta, Överskottsbolaget och i tre sportaffärer. Men vi fick i alla fall tag på varsin fin yogamatta... Vi åkte till Coop för att köpa mat och där hittade vi minsann ett hantelset som innehåll 1 kg hantlar. På rea dessutom!

När vi kom hem upptäckte jag att jag tappat min älskade stegräknare. Jag misstänkte att jag tappat den på morgonrundan på Spillepengen, så när det inte regnade så mycket längre gick vi en rask runda på Spillepengen igen. Utan att hitta stegräknaren förstås... Så irriterande! Jag gillade verkligen den där stegräknaren!

Måndag
Planen var att stiga upp sex, men det blev inte förrän efter sju. Helt okej det med... Vi gick ut en lång runda med hundarna. Inte så rask som jag hade önskat eftersom jag hade ont i magen. Efter frukost och fria aktiviteter satte vi i gång att träna med Wii. Det var riktigt kämpigt! Men kul! Och jag är glad att jag gjorde det trots att jag hade ont i magen!

Resten av dan gick åt till att plocka undan, lägga in skivor i iTunes, läsa, kolla TV...
Till middag hade vi biff och aioli med ugnsbakade rotfrukter och getost.

Tisdag
Planerade ännu en gång att stiga upp tidigt, men det blev inte förrän sju den här dagen heller. Det blev en rask långrunda på Spillepengen, jag var helt genomsvettig när vi kom hem. Det hjälpte ju inte att det var hur varmt som helst ute heller... Efter frukost och en stunds avkoppling i trädgården gick vi in och satte på Jillian Michaels 30 Day Shred. Vi kämpade som djur! Det kändes som om jag skulle svimma! Efteråt kunde jag knappt röra mig. Jag var jätterädd att jag skulle trilla ner för trappan när jag skulle gå och duscha. Lite läskigt, men ändå skönt att det kändes i kroppen.

Eftersom det var värsta sommarvädret ute, orkade vi inte göra mycket annat än att sitta i trädgården med varsin bok och ta igen oss, fast framåt eftermiddagen åkte vi ändå iväg för att handla lite. Ögonbrynsfärg och fotkräm behövde vi och naturligtvis köpte vi allt annat än just det.

Eftermiddagen bjöd på mer läsning i solen och till middag hade vi kyckling som vi åt medan vi tittade på House.


2 kommentarer:

Kattalena sa...

Herregud vad duktiga ni är som tränat så mycket redan!!! Glöm inte att musklerna behöver en vilodag mellan passen :-D

Jättebra beskrivning av Hylanderkonserten. Precis så var det ju :-D

Låter som en fin semester hittills!

åsa sa...

Det här träningsprogrammet vi följer är utformat så att man inte ska vila mellan passen. Fast nu kommer det såklart att bli lite vila ändå eftersom vi inte hinner träna precis hela tiden... :-)

Ja, det är en fin semester. Lite lite semester bara... :-)