fredag, augusti 20, 2010

Halvlek

Tänk att det redan är fredag igen och tänk att halva semestern redan har gått! Jag är så trött så trött och tycker inte att jag hinner med något. Det känns inte som semester direkt... Vi har inte tränat på flera dagar och  nu börjar jag få dåligt samvete, men det känns inte som om vi hinner. Det är alltid något som ska göras...

I onsdags åkte vi ut på landet med Buffy. Modern ska passa honom medan vi är i NYC. Vi kom inte iväg så tidigt som vi tänkt eftersom vi var ute en långrunda med jyckarna i ösregn och sen hade vi ingen bur till Buffy så det fick vi åka och köpa. När vi kom fram till landet och släppte ut Buffy verkade han känna sig som hemma meddetsamma. Han var väl glad att slippa ut ur bilen och ut ur buren. Han gick runt och kollade läget medan vi gick bort till Modern och Rolf och fikade. Och efter fikan åkte vi ut i skogen och letade svamp. Vi hittade faktiskt massor med kantareller. Jag och min man fick ihop ca 4 liter och Modern fick ihop lika mycket. Det tog liksom aldrig slut! Stora var de också. Härligt! Regnet öste ner hela tiden och jyckarna såg plågade ut och Daisy försökte gömma sig under mig för att slippa bli våt, Dolly försökte gå till bilen.

Efter tre timmar i svampskogen gav vi upp och åkte tillbaks till stugan. Där installerade vi katten och jyckarna och gjorde oss i ordning innan vi gick bort till Modern. Vi fick grillad lax och vitvinssås och gott vitt vin och strax innan tio var vi så trötta så trötta att vi sa tack för oss och gick bort till stugan och jag tror att jag somnade meddetsamma. Naturligtvis sov jag inte gott hela natten för det... Jag vaknade halv ett och trodde det var morgon och sen vaknade jag hur många gånger som helst innan det verkligen var morgon. Jag slapp trängas med Daisy den här gången, istället trängdes jag med min man. Och det var varmt och mörkt och, som sagt, trångt och kudden var inte skön och som vanligt var det en lättnad när det äntligen blev morgon och dags att stiga upp.

Efter frukost gick jag och Modern en sväng med jyckarna och såg något som skulle kunna vara spår från vildsvin. Lite obehagligt tyckte jag... Men vi hittade två kantareller i alla fall. Två stora kantareller. Och innan vi begav oss hemåt stannade vi till i en hage med kor och plockade champinjoner. Det var kul! Kossorna stod och tittade förundrat på oss när vi gick där och plockade och Modern fick ihop en riktigt stor fångst. Jag och min man nöjde oss med var sin.

När vi kom hem och ätit lunch somnade jag i soffan och sov hela eftermiddagen. Vi frös in kantarellerna och min man gjorde vid tre av de sex kilo ryggbiff vi köpt.

Nu är det dags för morgonpromenad med jyckarna och jag vill helst av allt bara ligga i soffan och läsa och slöa, men som vanligt är det ingen rast och ingen ro...


Inga kommentarer: