söndag, juli 25, 2010

Som söndag

Igår kändes det som söndag. Hela dan gick både min man och jag omkring och hade söndagskänslor. Inget vidare, men ganska skönt när vi slutligen insåg att det bara var lördag.

I fredags gick jag från jobbet vid två och mötte Syrran på stan. Vi kollade i affärer, shoppade läppstift och duschtvål, drack islatte och kollade på folk och letade skor till Syrran. Vid fem var vi helt slut och satte oss på Lilla Torg med var sitt glas vin eller två... Vid sex gick vi till Mosaik för att möta upp mannen och äta middag. Vi tog fyra rätter var och jag valde friterad fetaost, salsiccia med aioli, getostpaj och ankbröst. Och så delade vi på en portion vitlöksbröd. Snacka om att vi var mätta när vi var klara!

Vi gick till Lilla Torg för en drink och hade turen att få ett ledigt bord. Syrran såg det lediga bordet och frågade en kille som jobbade där om vi kunde sitta där om vi bara drack och det gick bra, men vi fick skynda oss och precis då var det någon annan som haffade bordet, men då skickade faktiskt killen som jobbade där iväg dem så att vi fick bordet. Snällt! Vi drack drinkar vin och vi tittade på folk och funderade på deras relationer och strax efter tio tog vi bussen hem. Alldeles lagom tidigt faktiskt och när vi kom hem kollade vi musikvideos på VH1 och plötsligt var klockan ett.
Och igår trodde vi att det var söndag. Jag vaknade på fel sida och surade mest hela tiden, men vi åkte till Coop och handlade och jag köpte fler läppstift på rea på Kicks och framåt eftermiddagen tog  Syrran bussen till Modern. Jag la mig i soffan med ett korsord och lyssnade på musik och sov en stund. Mannen rensade ogräs. Till middag åt vi oxfilé, kantareller, krossad potatis och aioli. Och vi hann med att se två filmer, Indiana Jones och Shutter. Indiana Jones var precis som de andra Indiana Jonesfilmerna och som andra äventyrsfilmer, lite ologiska för mig att hänga med i, men helt okej ändå. Shutter var en skräckfilm med Joshua Jackson och han är ju så fin att titta på. Shutter var en riktigt läskig skräckfilm, precis vad jag gillar. 

Idag ska vi förhoppningsvis åka iväg till Flyinge. Jag vill titta på rosor och rudbeckior och kanske köpa mig en pelargon eller två... Och så tänker jag läsa ut Fyrmästarens dotter så att jag kan börja på någon av böckerna på engelska som väntar...

2 kommentarer:

Kattalena sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det i fredags!

åsa sa...

Ja det hade vi! Jättemysigt! :-)