fredag, september 04, 2009

Stenapan - Jeffery Deaver

Stenapan av Jeffery Deaver har jag hållt på med i åtta år. Jag brukar gilla Jeffery Deavers böcker. Böckerna innan Stenapan kastade jag mig över och slukade i ett nafs. Det gick inte med Stenapan. Det bara tog tvärstopp! Jag försökte verkligen, men jag kom bara ett kapitel eller två. Anledningen? Boken handlar om kinesisk människosmuggling och det tillhör inte något av mina intressen direkt... Alltså la jag Stenapan åt sidan och ägnade mig åt andra böcker i åtta år.

Jeffery Deaver har kommit ut med flera böcker sen dess och jag har troget köpt dem och förstås varit sugen på att läsa dem, men jag gillar inte att hoppa över en bok i en serie, så de har fått ligga och vänta. Nu är det äntligen dags att fortsätta att läsa om Lincoln Rhyme för nu har jag tagit mig genom Stenapan.

Jag förstår verkligen inte att jag hyste sån motvilja mot boken förra gången. Den var ju hur bra och spännande som helst och jag ville bara fortsätta att läsa och läsa. Det kändes trevligt och bekant att återse Lincoln Rhyme och Amelia Sachs, jag hade ju saknat dem! Tyvärr har filmen The Bone Collector förstört lite för mig. Jag läste (såklart) boken innan jag såg filmen och i min värld var Lincoln Rhyme inte Denzel Washington. Nu måste jag anstränga mig hårt för att inte se Denzel framför mig när jag läser. (Jag försöker tänka mig Johnny Depp i stället, det går sådär...)

Inga kommentarer: