onsdag, september 02, 2009

Fyra dagar i London

London var helt underbart, såklart! Vi hade tur med vädret och strålande sol hela tiden, utom när det duggade lätt.

Jag har nog varit i London tio gånger, men det var faktiskt nio år sen sist. Varför det dröjt så länge kan jag inte förstå...? Det var så bekant att komma tillbaka. Även om det var mycket som var annorlunda; hela kvarter som var borta, nya affärer och var det verkligen så skabbigt sist jag var där...? Men efter någon dag hade jag vant mig och tyckte om att vara där.

Så, vad har vi då gjort i London? Mest tycker jag faktiskt att vi har promenerat. Vi har gått och gått och gått, gata upp och gata ner, Oxford Street, Regent Street, Charing Cross Road, Carnaby Street, you name it... Vi tog inte bussen en endaste gång och enda gången vi tog tåg/tunnelbana var till och från Gatwick. Vi har promenerat i parker också; Kensington Park, Hyde Park, St James Park, vi har sett svarta svanar och vita svanar och vanliga gäss och gigantiska Kanada gäss och ekorrar och faktiskt en stor råtta också. Ekorrarna var söta och vänliga och en ville hälsa på mig när jag tog kort, jag blev så överraskad att jag glömde bort att ta kort på honom...

Naturligtvis har vi varit lite kulturella också. Vi var på National Gallery, National Portrait Gallery och The Photographer's Gallery. Det var faktiskt de enda muséer vi var sugna på. På National Portrait Gallery såg vi en jätteintressant utställning; Gay Icons. De hade även en fascinerande utställning av Francis Alÿs. Han hade samlat porträtt av helgonet Fabiola under 15 år. Två rum fulla med nästan exakt likadana porträtt hade de. Vi tillbringade faktiskt en lång stund där inne, det var helt otroligt fascinerande!

Och så blev det förstås lite shopping. Tydligen hade jag 10% rabatt på Body Shop eftersom jag är medlem i deras kundklubb här i Sverige. Och det var ju en trevlig överraskning att ha lite rabatt. Fast jag köpte inte så mycket, bara ett par skrubbar på rea och en handkräm och en fuktspray att ha på jobbet till vintern.

Jag köpte ett par skor också. Egentligen hade jag tänkt leta efter ett par tjusiga högklackade Dr Martens, men det blev ett par fotriktiga MBT-skor i stället. De var dyra och sen blev jag lite snål. Men jag unnade mig ändå lite krämer från Nuxe och en Cucumber parfym från Marc Jacobs. (Jag gick och provade och sniffade på den i flera dagar innan jag bestämde mig, men nu när jag är hemma så är jag lite osäker på vad jag tycker... Fast jag tror inte att jag ångrat mig...)

På vår bröllopsdag gick vi till MAC och shoppade loss. Jag fick en shoppingtur där i bröllopspresent av min man. Han är ju bara bäst!!! Det blev fyra penslar och tre ögonskuggor. Sen vet jag inte om det blev så mycket mer shoppat? Vi var däremot inne i vartenda varuhus (John Lewis, House of Fraser, Debenhams, Selfridges, Harrods...) och varenda liten affär känns det som.

Kvällarna tillbringade vi på The Tyburn vid Marble Arch. De hade faktiskt goda och prisvärda middagar och gott vin och god ale (för tydligen gillar jag ale... Who knew liksom?). När vi inte var där låg vi på hotellet och kollade konstiga engelska tv-program, typ Emmerdale Farm och sånt...

Själva resandet gick bra. Jag var beredd på att jag skulle få panikångest på planet, men det fick jag inte. Jag var knappt rädd alls faktiskt. Det var såklart lite otäckt att flyga, men jag tänkte positiva tankar. Som att det ju faktiskt gick ganska bra för det kraschande gänget i Lost... Resorna till och från Kastrup och Gatwick gick också bra. Det är himla smidigt med tåg! Och vi hade bilen parkerad på Svågertorp, så vi kom snabbt hem. Skönt! Det jobbigaste var att jag hade migrän natten mot vår avresa och då skulle vi stiga upp klockan fyra. Inte så kul... Jag kunde knappt sova eftersom jag hade så ont, men på något vis så gick det ändå... Inte förrän jag köpte extrastarka tabletter i London släppte huvudvärken och det kändes helt fantastiskt!


Inga kommentarer: