måndag, september 07, 2009

En helg på landet

I lördags fyllde Syrran 35 år och det firade hon med middag hos Modern på landet och vi var naturligtvis där. Det var ett perfekt väder, regnigt och mörkt och jag hade nästan lust att tillbringa kvällen i soffan istället, men jag är glad att jag inte gjorde det!

Vi började med att dricka finfin champagne och äta krustader medan Syrran öppnade sina presenter. (Jag börjar uppskatta champagne mer och mer...) Till förrätt bjöds det laxtartar med valnötsdressing och något kex. Mycket gott! Till huvudrätt fick vi filodegsinbakad lammfilé, med någon avancerad gratinerad potatisgratäng. Det var så gott så gott! Och till efterrätt fick vi någonslags chokladsuffléliknande kaka med vaniljglass och frukt. Det var himmelskt! Naturligtvis drack vi fina viner till. En otroligt lyxig och god och trevlig kväll var det.

Det blev inte så sent, vi kom väl i säng vid ett. Jag somnade meddetsamma och vet inte hur länge jag sov innan jag vaknade igen. Och sen kunde jag inte somna om. Jag tror jag låg vaken i stort sett resten av natten. Visst slumrade jag till lite då och då, men jag var nog vaken mer än jag sov. Höjdpunkten på natten var när tidningsbilen kom vid fyra och hela rummet lystes upp... Äntligen händer det något spännande tänkte jag... Vid sju ringde klockan och efter det somnade jag äntligen och sov i ett sträck till nio. Snacka om att jag var trött igår...

Efter frukosten gick jag och Modern ut en sväng med hundarna. Den efterhängsna lilla Blix var inte hemma så hundarna kunde gå lösa. Ända tills de fick upp vittringen av något spännande djur. Jag vågade inte chansa så jag kopplade dem då, vill ju inte riskera att de träffar på ett vildsvin i skogen ju... Vi gick en trädgårdsrunda i Moderns trädgård också. Hundarna gick snällt med och undersökte redskapsskjulet och vedboden när de tyckte att vi var tråkiga med alla blommorna. Vi avslutade med att jag tog lite nya rosensticklingar innan vi åkte hem.

Vi kom hem vid halv två. Jag var urtrött så vi åt bara lite lunch, kollade ett avsnitt True Blood och sen gick vi och la oss en stund. Jag sov som en gris och vaknade vid sex när min man sa att han började på maten.Inga kommentarer: