tisdag, juli 21, 2009

Tänker tankar

Min man är och handlar, jag ligger i soffan och har ont i huvudet. Trött är jag också. Det går trögt på jobbet den här veckan, jag längtar redan till helgen. I helgen har vi inget inplanerat, kanske åker vi och kollar på rhododendron, kanske stannar vi bara hemma. Helgen som var kändes alldeles för kort, jag hann ju inte med något alls. I lördags träffade jag tjejerna över en brunch på Elements (gamla Jojjes). Det väckte fina minnen. Efter brunchen gick vi en sväng på stan och jag köpte en ögonskugga och ett rouge jag inte behövde på M.A.C. Vi hann vara lite kulturella också. Vi såg Sonic Youth utställningen på Konsthallen. Jag insåg hur mycket jag saknat att titta på konst och ser jättemycket fram emot London.

Efter ännu en fika skildes vi åt och min man hämtade mig och vi körde till Ica i hamnen och köpte massa goda godsaker; superstark salami, tryffelsalami, parmaskinka och bondost. Det tryckte vi i oss i uterummet medan vi pratade om vad vi vill hitta på när vi är i London. Jag förstår inte hur vi ska hinna med allt vi vill på bara fyra dagar...

I söndags gjorde vi inget särskilt. Det blev en långpromenad med hundarna, men det var så kvavt när vi kom hem att vi inte orkade göra mycket alls. Eftermiddagen tillbringade vi med att spela spel och vi lagade en god middag bestående av kycklingfilé, klyftpotatis och rödvinssås.

Ikväll ska vi äta pasta och i morgon blir det lax och hollandaisesås. Till helgen ska jag försöka göra bearnaisesås. Jag drömmer om bearnaisesås mest hela tiden.

Jag är trött på sommaren och längtar efter hösten. Nä, inte trött på sommaren, trött på att det är så kvavt och inte går att andas. Men jag längtar efter hösten och efter att plocka svamp och tända ljus när jag kommer hem från jobbet.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Idag tyckte jag att det luktade lite höst i luften...om än lite tidigt.

åsa sa...

Tyckte du? Så lyxigt! :-)
Jag tycker bara det är kvavt och klibbigt hela tiden... :-(